Διέλυσε με «5άρα» το Κόσοβο η Αγγλία

Αγριεμένοι οι ’γγλοι, καθάρισαν το Κόσοβο επικρατώντας με 5-3 και έκαναν το απόλυτο στα προκριματικά, διατηρώντας το αήττητο που έχουν από το μακρινό 2007 στη διοργάνωση.

Μαγικός Στέρλινγκ, έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, εξαιρετικός και ο Σάντσο για τους ’γγλους. Πάλεψαν όσο μπορούσαν και δεν πέταξαν λευκή πετσέτα ούτε όταν το σκορ ήταν 5-1 οι Βαλκάνιοι που πάλεψαν όσο μπορούσαν.

Οι φιλοξενούμενοι, έκαναν το λάθος να πληγώσουν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των «λιονταριών» στο ξεκίνημα του ματς και το πλήρωσαν με μια ταπεινωτική ήττα. Μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο, η ομάδα του Καλάντες, πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μπερίσα που εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο το τραγικό λάθος του Κιν «παγώνοντας» τους ’γγλους.

Ωστόσο, η ομάδα του Σάουθεγκεϊτ με μια αντεπίθεση διαρκείας, κατάπιε τους φιλοξενούμενους, μετατρέποντας το γήπεδο σε... κατηφόρα. Στο 8ο λεπτό ο κορυφαίος του ματς Στέρλινγκ, με κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ ο στο 19ο λεπτό έγινε δημιουργός, αφού άδειασε μαγικά τον αντίπαλο του, αφήνοντας στον Κέιν που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1.

Οι γηπεδούχοι στο 38΄μετά από γύρισμα του Σάντσο και αυτογκόλ του Βοϊβόντα έφτασαν στο 3-1, ενώ με δύο γκολ του Σάντσο μετά από ισάριθμες ασίστ ξανά του Στέρλινγκ στο 44’ και στο 45’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Μάλιστα, ο παίκτης της Ντόρτουντ με τα γκολ που πέτυχε, έγινε ο νεότερος, σε ηλικία 19 ετών και 159 ημερών που πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ σε ματς των «λιονταριών».

Οι Βαλκάνιοι πάντως, στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν ήταν αποτελεσματικοί και κατάφεραν να μειώσουν στο 49ο λεπτό με δεύτερο προσωπικό γκολ του Μπερίσα που μείωσε σε 5-2, ενώ ο Μουρίκι στο 54’ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε από την ανατροπή του Μαγκουάιρ, γράφοντας το 5-3.

Στο 64ο λεπτό, η ομάδα του Σάουθεγκεϊτ έχασε ευκαιρία να πάρει εκ νέου προβάδισμα τριών γκολ, αφού ο Κέιν δεν μπόρεσε από τα έντεκα μέτρα να νικήσει τον Μούριτς, ενώ Κοσοβάρος πορτιέρε στέρησε στο 72’ το δεύτερο γκολ και από τον Στέρλινγκ, αφού έδιωξε σωτήρια το πλασέ του ’γγλου επιθετικού αρχικά για να βρει στη συνέχεια και το δοκάρι.

Στο άλλο ματς της βραδιάς του 1ου ομίλου, η Τσεχία έκανε το «διπλό» στο Μαυροβούνιο επικρατώντας με 3-0 και ρέφαρε την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από το Κόσοβο. Ο Σούτσεκ στο 54’ και ο Μάζοπουστ στο 58΄καθάρισαν το ματς για τους Τσέχους, ενώ στο 90' ο Νταρίντα με πέναλτι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Πηγή: sport-fm