Κλείσιμο

Σκουρτόπουλος: «Δεν είχε τον σεβασμό που άξιζε ο Αντετοκούνμπο»

Στην ήττα από τη Βραζιλία έχασε την αυτοπεποίθησή της η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη –αλλά αποκλεισμό- απέναντι στην Τσεχία, με τον έμπειρο κόουτς να παραπονιέται για τη διαιτησία, λέγοντας πως δεν έδειξε τον ανάλογο σεβασμό στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Συγχαίρω την Τσεχία, άξιζε να περάσει και έπαιξε πολύ καλά στη διοργάνωση. Προσπαθήσαμε πολύ, παίξαμε σκληρά, κυνηγήσαμε τη διαφορά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το πρόβλημα ήταν η ήττα από την Βραζιλία. Χάσαμε εκεί την αυτοπεποίθησή μας. Ίσως ήταν το χειρότερο ημίχρονό μας τα τελευταία χρόνια, μιλάω για όλους μας. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, ήταν δύσκολο να κερδίσουμε τις ΗΠΑ παρά τα όσα έλεγαν κάποιοι πως δεν είναι τόσο καλή ομάδα. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με φοβερό τεχνικό τιμ. Δυστυχώς η ήττα από την Βραζιλία ήταν τραγική για μας σε αυτό το τουρνουά. Έτσι είναι η ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για τη συνεργασία που είχαμε για ενάμιση μήνα. Λυπάμαι που στενοχωρήσαμε πολλούς φίλους στην Ελλάδα, αλλά και όσους ήρθαν. Πιστεύω όμως πως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε», δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον ρόλο του Θανάση Αντετοκούνμπο είπε: «Ξέρει τον ρόλο του και πάντα είναι έτοιμος να αλλάξει το ρυθμό. Κάποιες φορές μπαίνει νωρίτερα, κάποιες αργότερα

Επιπλέον ο Σκουρτόπουλος αναφέρει για τα όσα κατηγορήθηκε η ομάδα: 

«Τι να την κάνω την νίκη; Ένα κακό ημίχρονο στο τουρνουά με την Βραζιλία το πληρώσαμε. Επιβάρυνε την αυτοπεποίθηση της ομάδας, δεν κάναμε την επαναφορά. Σήμερα κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δεν τελειώσαμε κάθε φάση όπως έπρεπε. Δεν πήραμε σφυρίγματα που νομίζω ότι αξίζαμε, ήμασταν πίσω στις βολές. Δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα και το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει. Είμαι υπεύθυνος, η ετυμηγορία είναι δεδομένη. Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του.

Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν. Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είχε σχεδιαστεί με τον Ντόρσεϊ και μετά αλλάξαμε το πλάνο με τους φόργουορντ. Ο Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στο σουτ αλλά έκανε τα πάντα, όπως η καρδιά. Του το είπα. Το σουτ μία μέρα θα μπει μία όχι. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο ομαδικά και πρώτος από όλους εγώ. Κάπου εδώ τελειώνουμε».

Πηγή: Sport FM