Κλείσιμο

Κίνα: Απολαυστική στην επίθεση, νωθρή στην άμυνα η Εθνική

Νικηφόρο, αλλά και με χρήσιμα συμπεράσματα, ήταν και το προτελευταίο τεστ της Εθνικής πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Επικράτησε 87-75 της Δομινικανής Δημοκρατίας στην πόλη Σουτσόου δείχνοντας ώρες-ώρες ασταμάτητη στην επίθεση, αλλά και παίζοντας αρκετά νωθρά στην άμυνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. 

Ασταμάτητος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που είχε 26 πόντους, διψήφιοι και οι Παπαγιάννης (12π.), Πρίντεζης (11π.) και Παπαπέτρου (10π.). 

Δεν αγωνίστηκε λόγω φαρυγγίτιδας ο Κόνιαρης, καλή παρουσία από τον ανταγωνιστή του για την τελευταία θέση της δωδεκάδας Μάντζαρη. Αποχώρησε με μικροπρόβλημα στον δεξιό αστράγαλο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. 

Τελευταίο τεστ εν όψει Παγκοσμίου την Τρίτη στις 14:30 απέναντι στη Βενεζουέλα, στον τελικό του τουρνουά «’τλας». Την Τετάρτη η αποστολή αναχωρεί για τη Ναντζίνγκ, όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της πρώτης φάσης του ομίλου και εκεί θα ενσωματωθεί και ο Κώστας Σλούκας. 

Δεκάλεπτα: 24-21, 48-47, 66-61, 87-75 

Οι πόντοι της Εθνικής: Καλάθης 7, Βασιλόπουλος 3, Παπανικολάου 3, Γ. Αντετοκούνμπο 26, Μπουρούσης 2, Θ. Αντετοκούνμπο 2, Παπαγιάννης 12, Πρίντεζης 11, Λαρεντζάκης 5, Μάντζαρης 6, Παπαπέτρου 10. 

Πηγή: sport-fm.gr