Κλείσιμο

Ελλάδα - Ιορδανία: Ελληνικό ξεμούδιασμα- Αποθέωση τους Γιάννη από Κινέζους

Η Εθνική έκανε ένα καλό «ξεμούδιασμα» συντρίβοντας με 92-61 την Ιορδανία στο πρώτο από τα τρία τελευταία φιλικά επί κινεζικού εδάφους, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ο Πρίντεζης με 17, ορεξάτος κυρίως στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που αποθεώθηκε από το κινεζικό κοινό. 

Κατάμεστο από 13.000 θεατές το Industrial Park της Σουτσόου, αποθέωσε τον MVP του ΝΒΑ που αποτέλεσε τον βασικό πόλο έλξης. 

Επόμενο τεστ τη Δευτέρα απέναντι στο νικητή του Κίνα-Δομινικανή Δημοκρατία στις 14:30. 

Το ματς 

Καλάθης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γ. Αντετοκούνμπο και Μπουρούσης άρχισαν το ματς για την Εθνική, που ήταν νωθρή στην εκκίνηση και είδε την Ιορδανία να έχει ένα ισχνό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά (7-9). Η κίνηση του Παπαπέτρου μακριά από την μπάλα χάρισε οκτώ εύκολους πόντους στην ελληνική ομάδα, που με ένα 8-0 πέρασε μπροστά με 15-9, παρά την αστοχία του Greek Freak. Με αιχμή τον Ντουβερίογλου η Ιορδανία πλησίασε στον πόντο, ωστόσο η Εθνική αποσπάστηκε ξανά και παίζοντας με την ίδια πεντάδα σε όλο το δεκάλεπτο το ολοκλήρωσε με τρίποντο του Παπανικολάου και στο 25-17. 

Μάντζαρης, Λαρεντζάκης, Θ. Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Παπαγιάννης ήταν η εντελώς διαφορετική πεντάδα της δεύτερης περιόδου για την Εθνική, που με τρίποντο του «Λάρι» έφτασε στο 32-17. Τάκερ και Ντουβερίογλου μείωσαν (32-22), αλλά η Εθνική πάτησε το γκάζι και με τους Παπαγιάννη και Πρίντεζη έφτασε και στο +20 (45-25). Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πριν συμπληρωθούν 17 λεπτά αγώνα είχε ρίξει στη μάχη Κόνιαρη και Βασιλόπουλο δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα. Η χαλάρωση στο φινάλε του ημιχρόνου έφερε τη μείωση του σκορ στο 47-33 του ημιχρόνου. 

Με Καλάθη, Παπανικολάου, Βασιλόπουλο, Γ. Αντετοκούνμπο και Μπουρούση επέστρεψε από τα αποδυτήρια η Εθνική συντηρώντας με άνεση μια διαφορά ασφαλείας, που έφτασε και στο 60-39 με καλάθι του αρχηγού. Το δεύτερο τρίποντο του Πρίντεζη στο ματς και το γκολ-φάουλ του Γ. Αντετοκούνμπο εκτόξευσαν την Εθνική στο +25 (73-48) οκτώ λεπτά πριν το τέλος. Ο πολύ δραστήριος στην τέταρτη περίοδο (και παίζοντας κυρίως ως σέντερ στο διάστημα αυτό) Greek Freak με τρίποντο οδήγησε στο 79-52 προτού αποσυρθεί οριστικά από το ματς με πέντε φάουλ. 

Δεκάλεπτα: 25-17, 47-33, 64-46, 92-61 

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 11, Κόνιαρης 4, Καλάθης 4, Μπουρούσης 8, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Παπαπέτρου 12, Βασιλόπουλος 2, Αντετοκούνμπο Γ. 13, Αντετοκούνμπο Θ. 6 

Ευχάριστα νέα για την Εθνική στο μεταξύ. Ο Κώστας Σλούκας αφήνει πίσω του το πρόβλημα στη γάμπα (αιμάτωμα από χτύπημα στο ματς με την Ιταλία) και θα ενισχύσει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 29χρονος γκαρντ θα πετάξει την Τρίτη για τη Ναντζίνγκ, όπου θα συναντήσει μια μέρα αργότερα την υπόλοιπη ελληνική αποστολή και από την Πέμπτη, δηλαδή τρεις μέρες πριν το πρώτο ματς για τη διοργάνωση, θα αρχίσει προπονήσεις. 

Πηγή: sport-fm.gr