Άστραψε ο Γιάννης, βρόντηξε η Εθνική, λύγισε η Ιταλία!

Με το δεξί και πολύ δυναμικά άρχισε της υποχρεώσεις της στο τουρνουά Ακρόπολις η «επίσημη αγαπημένη», η οποία ανεβάζει ρυθμούς στην προετοιμασία της για το Μουντιάλ της Κίνας.

Καλάθης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γ. Αντετοκούνμπο και Μπουρούσης συνέθεσαν την πρώτη ελληνική πεντάδα, που… έπιασε από το λαιμό την Ιταλία.

Γιάννης και Ιωάννης οδήγησαν την Εθνική στο 14-4 συνδυάζοντας εξαιρετική άμυνα, ουσία στην επίθεση και θέαμα στο ανοιχτό γήπεδο.

Το τάιμ άουτ του Σακέτι συνέφερε μόνο παροδικά τους «ατζούρι» (14-9), αφού η ελληνική κυριαρχία συνεχίστηκε με τον Greek Freak να μετρά 12 πόντους και 5 ριμπάουντ στο πρώτο του πέρασμα από το παρκέ.

Στο εντυπωσιακό 27-13 της πρώτης περιόδου μοναδική σκιά ήταν ο τραυματισμός του Σλούκα σε ανύποπτη φάση.

Η Εθνική συνέχισε στο ίδιο εντυπωσιακό τέμπο στη δεύτερη περίοδο. Με τον Γιάννη να περνά σε ρόλο σέντερ, τον Καλάθη να έχει μαγικές στιγμές δημιουργίας και τον Παπανικολάου να κάνει εξαιρετική «βρώμικη» δουλειά η Εθνική συνέχισε να ξεμακραίνει φτάνοντας στο 39-20.

Ο Χάκετ και τα επιθετικά ριμπάουντ έσωζαν τα προσχήματα για την Ιταλία, αλλά δεν εμπόδισαν την ελληνική ομάδα να φτάσει και στο +24 (47-23) με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να φέρνει τρία εντυπωσιακά καρφώματα από τον πάγκο.

Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου συντρόφευε την Εθνική στο δρόμο για τα αποδυτήρια με 49-28 και μοναδικά ψεγάδια στην κατά τα άλλα σπουδαία εμφάνισή της τα 3/13 τρίποντα και τα 10 χαμένα ριμπάουντ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Καλάθης, Λαρεντζάκης, Βασιλόπουλος, Γ. Αντετοκούνμπο και για πρώτη φορά Παπαγιάννης άρχισαν το δεύτερο μέρος για την Εθνική που έφτασε και στο 54-28, με τον Λαρεντζάκη να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα και τον Καλάθη πέρα από ασίστ να δίνει και μακρινό σουτ.

Η Ιταλία με την άνοδο του Μπελινέλι και εκμεταλλευόμενη τη χαλάρωση της ελληνικής άμυνας (μόνο ένα φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο) έκλεισε την περίοδο στο 65-47.

Και παρόλο που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε μουδιασμένα στο τελευταίο σκέλος του αγώνα (μένοντας σχεδόν τρία λεπτά χωρίς πόντο) αυτό δεν είχε ιδιαίτερο κόστος.

Γιατί η επιστροφή στην καλή άμυνα διατηρούσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και δεν επέτρεπε στους Ιταλούς να πιστέψουν ότι μπορούν να γυρίσουν το ματς.

Αφού λοιπόν προσπεράστηκε η προσωρινή ανησυχία για τον Παπανικολάου (που έδειξε να τραυματίζεται αλλά έπειτα έκανε νόημα ότι δεν έχει κάτι σοβαρό) η Εθνική ήλεγξε εκ νέου τον ρυθμό.

Και με τον Καλάθη να ολοκληρώνει τη μαεστρική του εμφάνιση σερβίροντας έτοιμα καλάθια, κατά κύριο λόγο στους Μπουρούση και Πρίντεζη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκλεισε ιδανικά την ενθαρρυντική αποψινή του εμφάνιση.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr