Κλείσιμο

Έμεινε όρθιος και παίζει τα ρέστα του στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ!

’ντεξε στον ρυθμό του ’γιαξ και ψάχνει την υπέρβαση στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Φερέιρα «έσκασε» στο β' ημίχρονο, γλίτωσε την ήττα (2-2) και παίζει τα ρέστα του σε μια εβδομάδα στο ’μστερνταμ! 

Έτσι ξεκίνησαν

Με το κλασικό 4-4-1-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο ’μπελ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Ελ Καντουρί να είναι έτοιμος και τον έριξε στην... μάχη, ενώ κατά τα 10/11 η ενδεκάδα του «δικέφαλου του βορρά» αποτελούνταν από παίκτες του περσινού ρόστερ. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλη να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Εσίτι, Eλ Καντουρί το δίδυμο στα χαφ, με τους Ζαμπά και Μπίσεσβαρ να παίζουν στα δύο άκρα. Ο Πέλκας είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από μοναδικό προωθημένο ’κπομ. 

Από την άλλη μεριά, ο Έρικ Τεν Χάαγκ κατέβασε τον ’γιαξ ως συνήθως με αυτό το κλασσικό και φουλ επιθετικό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ονάνα, με τους Φέλτμαν, Σερς, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο στην τετράδα της άμυνας. Μπλιντ, Φαν ντε Μπέεκ και Μαζραουί η τριπλέτα στον άξονα, με τους Ζίγιεκ και Τάντιτς να πλαισιώνουν τον Ντόλμπεργκ στην επίθεση. 

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να δώσει χώρο και την μπάλα στους φιλοξενούμενους, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ’γιαξ και πήρε αρκετά μέτρα. Αυτό έδωσε και την ευκαιρία στους παίκτες του Τεν Χάαγκ να κερδίσουν το φάουλ από το οποίο προήλθε και το γρήγορο γκολ των Ολλανδών, με τον «βαρύ» Εσίτι να ανατρέπει τον Μαζράουι και τον Ζίγιεκ να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια, έχοντας και την... βοήθεια του Γιαννούλη που βρήκε λίγο την μπάλα με το κεφάλι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και είχαν ένα ξέσπασμα στο επόμενο πεντάλεπτο αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, με τον Ζίγιεκ να απειλεί ξανά τον Πασχαλάκη στο 18’ αλλά ο Έλληνας πορτιέρε «έβγαλε» το σουτ του Μαροκινού που είχε κοντράρει στον Βαρέλα. 

Τα λεπτά περνούσαν και ο ρυθμός έπεφτε. Με τον Ελ Καντουρί να κάνει εξαιρετικό ματς τακτικά και να βοηθά στην ανάπτυξη, ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός. Ο Μπίσεσβαρ ανέβαζε την απόδοσή του και προσπαθούσε να... τραβήξει τους συμπαίκτες του μπροστά και από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν τα δύο γκολ των Θεσσαλονικιών που κατάφεραν να φέρουν «τούμπα» το σκορ πριν το ημίχρονο. Αρχικά, στο 32ο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα, με τον Μπίσεσβαρ να κρατάει όσο πρέπει την μπάλα και να ανοίγει στον Γιαννούλη που είχε κάνει το όβερλαπ. Αυτός γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο την μπάλα και ο ’κπομ με πλασέ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ονάνα (1-1). 

Η ομάδα του Φερέιρα είχε φτάσει στην ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν αιφνιδιασμένοι, ενώ ο Τεν Χάαγκ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή ακριβώς μετά το 1-1 αφού ο Ντόλμπεργκ δεν μπορούσε να συνεχίσει, δίνοντας τη θέση του στον Χούντελααρ. Ο ΠΑΟΚ είχε διαβάσει τις αδυναμίες του ’γιαξ και χτυπούσε εκεί. Και κάπως έτσι, πήρε το προβάδισμα στο ματς στο 39ο λεπτό όταν ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το φάουλ στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, με τον Μάτος να πατάει γερά και να... καρφώνει τους Ολλανδούς (2-1). Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ξεκάθαρα εκτός ρυθμού και το πλάνο τους δεν λειτουργούσε εύκολα και πλέον μετά την φυγή των Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ και Σένε είχε χάσει το καλό build-up από την άμυνα και την σίγουρη κατοχή της μπάλας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ αλλά ο Πέλκας από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να βρει στόχο! 

Με μεγάλη ευκαιρία για τον ’γιαξ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Μετά την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Ταλιαφίκο έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι αλλά ο Ζίγιεκ με το μονοκόμματο πλασέ που επιχείρησε δεν βρήκε το δεξί «Γ» που φάνηκε να σημαδεύει. Ο ’γιαξ είχε ξεκινήσει να παίρνει ολοένα και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ήταν εμφανής. Αντιθέτως, οι Ολλανδοί κυριαρχούσαν στο χορτάρι και βρήκαν στο 57ο λεπτό το γκολ της ισοφάρισης, σε μια φάση που πήγαν όλα... στραβά κι ανάποδα για τους γηπεδούχους. Μετά τη σέντρα του Τάντιτς, ο Πασχαλάκης έκανε κακή εκτίμηση και λάθος απομάκρυνση, με τον Ζίγιεκ να βρίσκει τον Φαν ντε Μπέεκ, αυτός να κάνει το γύρισμα και τον Βαρέλα να διώχνει πάνω στον Χούντελαρ και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα με... μπιλιάρδο (2-2). 

ΠΑΟΚ (’μπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Eλ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, ’κπομ. 

’γιαξ (Έρικ Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Σερς, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Φαν ντε Μπέεκ, Μαζραουί, Ζίγιεκ, Ντόλμπεργκ, Τάντιτς. 

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία) 
Bοηθοι: Τόμας Κλάντσιτς (Σλοβενία), ’ντραζ Κόβατσιτς (Σλοβενία) 
Τέταρτος: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία) 

Γήπεδο: Τούμπα

Πηγή: www.sport-fm.gr