Ο Άρης είναι εδώ! (video)

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια ο ’ρης στην Ευρώπη!

Ο Σάββας Παντελίδης έστησε εξαιρετικά την ομάδα του, οι παίκτες του βρήκαν το γρήγορο γκολ με το πέναλτι του Νικολά Ντιγκινί (12’) και διατήρησαν χάρη και στον Κουέστα το 1-0 μέχρι το φινάλε, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση εις βάρος της ΑΕ Λεμεσού.

Μεγάλο ματς του Κουέστα που είχε λίγες αλλά καθορστικές αποκρούσεις, εξαιρετικοί οι Μπάσα, Ματίγια, Βέλεθ και Ρος. Τρομερός για ακόμη ένα ματς ο Βοζίνια για την ΑΕΛ, με τους Αβραάμ, Γκαζαριάν να το... παλεύουν για τους Κύπριους που επιθετικά ήταν «λίγοι».

Στον τρίτο προκριματικό γύρο, πλέον, ο ’ρης που θα αντιμετωπίσει την Μόλντε από τη Νορβηγία, ενώ η μεγάλη του νίκη και η πρόκρισή του στην επόμενη φάση, δίνει στην Ελλάδα σημαντικούς βαθμούς στην βαθμολογία της UEFA.

Έτσι κατέβηκε ο ’ρης
Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε τον ’ρη ο Σάββας Παντελίδης. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ να βρίσκονται στην τετράδα της άμυνας. Μπάσα, Ματίγια ήταν τα δύο χαφ, με τους Λάρσον, Φετφατζίδης, Ντιγκινί να αποτελεί την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Ιντέγε.

Το ματς

Με τρομερή ευκαιρία για την ΑΕ Λεμεσού ξεκίνησε το ματς, με τον Κόρχουτ να κάνει κακό γύρισμα και να δίνει την μπάλα στον Γκαζαριάν, ο οποίος έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Χουράδο αλλά αυτό δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα. Και αυτή η επέμβαση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, αφού λίγα λεπτά μετά ο Ιντέγε κέρδισε το πέναλτι από τον Βοζίνια, με τον Ντιγκινί να δίνει το προβάδισμα στον ’ρη στο 12ο λεπτό και να πετυχαίνει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ που έψαχνε. Αυτό το γκολ έδωσε το δικαίωμα στον ’ρη να δώσει χώρο και μπάλα στους αντιπάλους του, με τους «κίτρινους» να ψάχνουν το γκολ στην κόντρα και να φτάνουν κοντά στο 24ο λεπτό αλλά ο Βοζίνιο δεν επέτρεψε με τρομερή διπλή επέμβαση στον Ιντέγε να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του... θεού του πολέμου.

Οι Κύπριοι είχαν αρχίσει να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά οι Βέλεθ και Ροζ δεν επέτρεπαν σε κανέναν αντίπαλό τους να δημιουργήσει ευκαιρία. Πολλές στατικές φάσεις, βέβαια, για τους γηπεδούχους οι οποίοες όμως περνούσαν ανεκμετάλλευτες και ο Κουέστα δεν ανησυχούσε. Μοναδική φορά που οι Θεσσαλονικείς... ένιωσαν στο πρώτο ημίχρονο τους αντιπάλους τους ήταν στο 37ο λεπτό, με τον Ν. Τεϊξέιρα να πετυχαίνει το αριστερό δοκάρι από το μισό μέτρο και το 1-0 υπέρ του ’ρη να παραμένει!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον ’ρη αλλά ο Ιντέγε νικήθηκε ξανά (52’) από τον Βοζίνια που ήταν τρομερός και στα δύο ματς, ενώ επτά λεπτά αργότερα η ΑΕ Λεμεσού θα μπορούσε να μπει στη διεκδίκηση του αγώνα και της πρόκρισης. Ωστόσο, ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» σε άτσαλο μαρκάρισμα του Σούντγκρεν στον Αβραάμ, σε μια παρόμοια φαση με αυτή του πέναλτι του ’ρη. Οι δυο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο με τον Κερέζ να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και τον Παντελίδη να... διαβάζει άψογα το ματς και να περνάει τους Τόνσο, Σάσα στο χορτάρι.

Κάπως έτσι, οι «κίτρινοι» άρχισαν να... σβήνουν το ματς και να ρίχνουν τον ρυθμό, με τους γηπεδούχους να δείχνουν κουρασμένοι όσο περνούσε η ώρα. Μια κεφαλιά του Κάρλος που την... έβγαλε ο Κουέστα εξ επαφής ήταν η τελευταία καλή ευκαιρία στο παιχνίδι στο 81ο λεπτό, με τον Γκοντάλ να αποβάλλεται μερικά δευτερόλεπτα αργότερα και να εκμηδενίζει τις πιθανότητες της ομάδας του να διεκδικήσει ότι μπορούσε μέχρι το φινάλε.

ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Γκαζντανάγκα, Γκοντάλ, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γουίλερ (52’ Αβραάμ), Γκαζαριάν, Χουράδο (52’ Κάμπος)

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Σούνγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Λάρσον (61’ Τόνσο), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (68’ Λούκας), Ιντέγε (86’ Μαρτίνες).



Πηγή: sport-fm.gr