Μία απαιτητική ιστιοδρομία έκρινε τους νικητές του «56ου Ράλλυ Αιγαίου»

Η διαδρομή από την Αστυπάλαια μέχρι τη Μήλο (114 ν. μ.) καθόρισε τους νικητές του «56ου Ράλλυ Αιγαίου», μία ιστιοδρομία πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα. Το σκάφος «Pega – ΣΝΔ», στα Performance, και το «Water Gipsy» στα Sport είναι οι νικητές του  μεγάλου ιστιοπλοϊκού μαραθωνίου, μία «στροφή» πριν από το τέλος του. Σε ότι αφορά το έπαθλο Line Honours, το οποίο θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά, πολύ κοντά στην κατάκτηση του βρίσκεται το «Bullet – Encode».

Η χθεσινή διαδρομή από το νησί των Δωδεκανήσων μέχρι τη Μήλο ήταν χωρισμένη σε δύο ιστιοδρομίες με βαθμολογική πόρτα στη Σίκινο (Αστυπάλαια – Σίκινος, Αστυπάλαια – Μήλος).

Τα σκάφη ανέπτυξαν μεγάλες ταχύτητες με τη βοήθεια του μελτεμιού και έφτασαν γρήγορα μέχρι την πρώτη βαθμολογούμενη πόρτα (στην είσοδο του λιμένα της Σικίνου).

Κατά τη διαδρομή συνάντησαν δυνατούς ανέμους που σε κάποια σημεία έφτασαν τους 40 κόμβους. Στη διαδρομή προς Μήλο οι άνεμοι παρέμειναν με σταθερή διεύθυνση αλλά μικρότερης έντασης (20-25 μίλια). 

Ελάχιστα μίλια πριν από την είσοδο του λιμανιού της Μήλου, στις βραχονησίδες  Ακράδια, ο αέρας μειώθηκε αρκετά αλλά η διεύθυνση του παρέμεινε ευνοϊκή για να στείλει τα σκάφη στον τερματισμό με μία ωραία πλαγιοδρομία. 

«Ήταν μία δύσκολη και απαιτητική ιστιοδρομία. Το Ράλλυ Αιγαίου δοκιμάζει τις ναυτικές ικανότητες του πληρώματος και τις αντοχές σκάφους και πληρώματος.

Το καλό ήταν ότι είχαμε σταθερό αέρα. Είμαστε χαρούμενοι για την πρωτιά αλλά αυτό δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις για το μέλλον γιατί το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις σε αυτή», δήλωσε ο αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σουβαλτζής Π.Ν., κυβερνήτης του σκάφους «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που νίκησε στα Performance.

Στα Sport στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται το «Water Gipsy» του προέδρου του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννη Μαραγκουδάκη. «Θέλω να σταθώ στο γεγονός του πόσο τυχεροί ήμασταν που κάναμε το πρώτο σκέλος με το δειλινό έξω από τη Σίκινο και είδαμε πανέμορφα τοπία. Στο αγωνιστικό κομμάτι πήγαμε πολύ καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Τρέξαμε και εξαντλήσαμε τις δυνατότητες του σκάφους. Βέβαια, στην ανοικτή θάλασσα παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Πρέπει όμως να τον εκμεταλλευτείς σωστά. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι και έχουμε «κλειδώσει» την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη», τόνισε ο Τζανέτος Κυριακίδης, συγκυβερνήτης του σκάφους. 

Αύριο τα πληρώματα, με την υποστήριξη της Helmepa, θα πραγματοποιήσουν συμβολικό καθαρισμό σε μία παραλία του νησιού και θα στείλουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας». Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης.

Χορηγός του αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A. καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που έχει σημαντικές και ξεχωριστές διεθνείς διακρίσεις.

Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι η εταιρεία G4S, ενώ χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και η αθλητική εφημερίδα SPORTIME.

Τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές 10΄ εκπομπές η NOVA και χορηγός Digital Media η αθλητική ιστοσελίδα WE LOVE SPORTS. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο στην Αστυπάλαια όσο και στην Μήλο θα γίνουν σε συνεργασία με την ¨Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος ( HELMEPA) και το Πολεμικό Ναυτικό.



                                              ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  4ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ                       Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ

ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ INTERNATIONA MARITIME SERVICES    Π.  ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ 

AIOLIA                                                                                        Σ.  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ


COCOBILL II  
                                                          Ν. ΣΑΡΑΛΙΔΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT


WATER GIPSY                              Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ALTE EGO – ABS                         ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ

PHOINIX                      Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ  ΙΙ                      N. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  5ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ  . ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ

ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ INTERNATIONA MARITIME SERVICES    Π.  ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ 

BULLET – ENCODE  Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & Σ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

AIOLIA                                                                             Σ.  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

WATER GIPSY                              Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ALTE EGO – ABS                          ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ

PHOENIX    Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

VENCEREMOS  Φ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗΔΗΣ 






ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΠΕΝΤΕ  ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ

(ΦΑΛΗΡΟ – ΣΙΦΝΟΣ (ΠΟΡΤΑ)  &  ΦΑΛΗΡΟ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ  -  INSHORE ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ 

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ  - ΣΙΚΙΝΟΣ ( ΠΟΡΤΑ )  - ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ – ΜΗΛΟΣ )

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ           Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ

AIOLIA                                                                      Σ.  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

BULLET – ENCODE      Δ.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & Σ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ INTERNATIONA MARITIME SERVICES    Π.  ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

WATER GIPSY                              Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ALTE EGO – ABS                         ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ 

PHOINIX    Χ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II                         Ν. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ

Πηγή: skai.gr