Προίκα πρόκρισης στον Ολυμπιακό δια χειρός Σεμέδο

Ισόπαλοι χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Βικτόρια Πλζεν και Ολυμπιακός στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στην Τσεχία, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, παρουσία περίπου 700 οπαδών των δευτεραθλητών Ελλάδας.

Από τη στιγμή που δεν κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον έτερο στόχο σε εκτός έδρας ματς: δεν δέχθηκαν γκολ. Γεγονός που τους επιτρέπει να αισιοδοξούν πως, σε μια εβδομάδα από σήμερα, θα καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκης».

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό αναμφίβολα ο Σεμέδο, που κέρδισε σχεδόν κάθε «μάχη» που έδωσε, ενώ σημαντικός ήταν και ο Σα, ο οποίος επενέβη όποτε χρειάστηκε. Για να διατηρηθεί έτσι η καλή παράδοση που έχει «χτίσει» η ομάδα τους από το 2009 κι έπειτα και την θέλει αήττητη στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς!

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πίεση ψηλά και διάθεση να καλύψει τους χώρους, για να μην αφήσει πεδίο δράσης στους παίκτες της Πλζεν. Θα έλεγε κανείς ότι αμυντικά τα κατάφερε καλά, αφού μέχρι το πρώτο ημίωρο δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση μια φάση στο 18’, με τον Καγιάμπα να δοκιμάζει τον Σα.

Μελανό σημείο σε αυτό το διάστημα η αναγκαστική αλλαγή του Παπαδόπουλου στο 22ο λεπτό, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και αυτοί την δική τους καλή στιγμή, πέντε λεπτά νωρίτερα. Με τον Βαλμπουενά να σουτάρει άστοχα από καλή θέση, μετά από αντεπίθεση και συνεργασία με τον Ποντένσε.

Ωστόσο, στο τελευταίο 15λεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας, ανέβασαν το τέμπο και έκαναν σαφώς πιο αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Σα. Μάλιστα, κατέγραψαν και δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Αρχικά στο 38’, με τον Κόπιτς να βγάζει ωραία την κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή για τον Τσερμάκ, το πλασέ του οποίου απέκρουσε με το ένα χέρι εντυπωσιακά ο πορτογάλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ακολούθως στο 44ο λεπτό, από αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων και την προσπάθεια του Πέρνιτσα μέσα από τη μικρή περιοχή η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Σα και απομακρύνθηκε στη συνέχεια.

Στην επανάληψη
, το σκηνικό παρέμεινε ίδιο. Με την Πλζεν να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Ολυμπιακού που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, και να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνη μέσω αντεπιθέσεων.

Οι Τσέχοι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 50’, με τον Καγιάμπα να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, μετά άστοχη την έξοδο του Σα λόγω της επαφής του με τον Χάβελ, αλλά να σουτάρει άστοχα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, περνώντας τον Καμαρά στο ματς και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3, με τον Γκιγέρμε «κόφτη» και τους Καμαρά-Μπουχαλάκη μπροστά του, ενώ πέρασε τον Μασούρα στα δεξιά και τον Ποντένσε στα αριστερά.

Κίνηση που απέδωσε καρπούς, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει μέτρα από το 60’ και μετά -εκμεταλλευόμενος και την εμφανή κούραση των αντιπάλων του- και να έχει παράλληλα δύο καλές φάσεις για να σκοράρει.

Ούτε στο 75’, όμως, ο Καμαρά, αλλά ούτε και ο Μπουχαλάκης μετά από δύο λεπτά, κατάφεραν να βάλουν το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ, με το σουτ του πρώτου να κοντράρει και το πλασέ του δεύτερου να περνάει ελάχιστα άουτ!

Κάπως έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκουίντα και πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις… διαφορές επί ελληνικού εδάφους, την προσεχή Τρίτη (30/07).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βικτόρια Πλζεν (4-2-3-1): Χρούσκα, Χάβελ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς (72’ Χέιντα), Χλούσεκ, Κάλβαχ, Χροσόφσκι, Καγιάμπα, Τσέρμακ (84’ Μίχαλικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ (69’ Τσόρι)

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ Μπα), Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (56’ Καμαρά), Μασούρας (81’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο

Διαιτητής: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr