Κοντά σε συμφωνία με Τζον Φαν Σιπ για την Εθνική η ΕΠΟ

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Τζον Φαν Σιπ βρίσκεται η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σωτήρης Ταμπάκος. 

Μετά από μία σειρά από επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, η Ομοσπονδία κατέληξε στην επιλογή Ολλανδού προπονητή.

’λλωστε, η ΕΠΟ, το διάστημα της αναζήτησης ενός αντικαταστάτη του Αναστασιάδη είχε ασχολήθηκε αρκετά με περιπτώσεις Ολλανδών τεχνικών μετά από επαφές με Γερμανούς και Πορτογάλους. 

Τις τελευταίες ημέρες προχώρησαν σημαντικά οι διαπραγματεύσεις με τον 55χρονο κόουτς, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα μαζί με τους συνεργάτες του.

Το μπάτζετ που θα διέθετε η Ομοσπονδία έφτανε περίπου τις 450.000 ευρώ. Αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει την ευθύνη της Εθνικής Ανδρών, αλλά και την επίβλεψη των Εθνικών ομάδων των μικρότερων ηλικιών. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επιλογές για το πόστο του νέου προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι και ο Ολλανδός Χουμπ Στέφενς αλλά και ο Ιταλός Λουίτζι Ντι Μπιάτζο. 

Ποιος είναι ο Φαν Σιπ 

Ο Τζον Φαν Σιπ είχε ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τον ’γιαξ, αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του ολλανδικού συλλόγου (από το 1981 ως το 1992), ενώ έπαιξε και για τέσσερα χρόνια (από το 1992 ως το 1996) στη Τζένοα. 

Το 1997 ανέλαβε την U17 του ’γιαξ, ξεκινώντας έτσι την καριέρα του ως προπονητής. Τα επόμενα χρόνια πέρασε από το "τιμόνι" και των άλλων ομάδων των τμημάτων υποδομής του "Αιαντα".

Το 2001 παίρνει... μεταγραφή στην Τβέντε, στην οποία θα μείνει για μία σεζόν. Θα περάσει από τον πάγκο της δεύτερης ομάδας του ’γιαξ και μετά θα αναλάβει βοηθός του Μάρκο Φαν Μπάστεν στην εθνική Ολλανδίας (από το 2004 ως το 2008). 

Αμέσως μετά πήγε στην Αυστραλία, όπου και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μελβούρνης, για έναν χρόνο πήγε στη Γκουανταλαχάρα και επέστρεψε ξανά στην Ήπειρο της Ωκεανίας. Πριν από έναν χρόνο (τη σεζόν 2017/18) ήταν στην Τσβόλε και από τότε ήταν άνεργος. 

Σε επίπεδο ποδοσφαιρικής καριέρας ήταν 41 φορές διεθνής με τη φανέλα των «οράνιε» και το 1988 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο βιογραφικό του υπάρχουν τέσσερα πρωταθλήματα (1982, 1983, 1985 και 1990), ενώ έχει και τρία Κύπελλα Ολλανδίας (1983, 1986 και 1987). 

Ήταν μέλος της ομάδας του ’γιαξ που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1987 και το Κύπελλο UEFA το 1992

Πηγή: ΣΠΟΡ ΦΜ