Ο Φέντερερ νίκησε τον Ναδάλ και πάει για το τελικό «ραντεβού» με Τζόκοβιτς

Ο Ρότζερ Φέντερερ αναδείχτηκε νικητής στον σπουδαίο δεύτερο ημιτελικό του Γουίμπλεντον εναντίον του Ράφαελ Ναδάλ, και σφράγισε το εισιτήριό του για τον τελικό της Κυριακής όπου τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε έναν εξαιρετικό αγώνα ανάμεσα σε δύο ζωντανούς θρύλους, που διήρκεσε τρεις ώρες και δύο λεπτά, ο Ελβετός επικράτησε του Ισπανού με 3-1 σετ.

Το πρώτο σετ κρίθηκε
στο τάι-μπρέικ, όπου ο Φέντερερ κυριάρχησε, κερδίζοντας με 7-3.

Ο Ναδάλ ωστόσο αντεπιτέθηκε στο δεύτερο σετ, έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του δύο φορές και ισοφάρισε το παιχνίδι με 6-1 στα γκέιμς. Ο Ισπανός φάνηκε να «ξεκλειδώνει» το σερβίς του Ελβετού, επιλέγοντας να στέκεται λίγο πιο πίσω στις υποδοχές του.

Η κακή εμφάνιση στο δεύτερο σετ δεν πτόησε τον Φέντερερ, ο οποίος ανέκαμψε στην συνέχεια.

Αξιοποιώντας το επιθετικό μπάκχαντ που ανέπτυξε πριν δύο χρόνια, ο Ελβετός ήταν ανώτερος στις ανταλλαγές χτυπημάτων από την βασική γραμμή και εν τέλει κέρδισε το τρίτο σετ με 6-3, αφότου έσπασε για πρώτη φορά το σερβίς του «Ράφα» για να προηγηθεί 3-1 στα γκέιμς.

Το momentum του αγώνα έγειρε πια ξεκάθαρα υπέρ του Φέντερερ, ο οποίος πέτυχε νέο μπρέικ στο σερβίς του Ναδάλ στις αρχές του τέταρτου σετ, αποκτώντας κρίσιμο πλεονέκτημα.

Ο «Ράφα» κατάφερε να σώσει τέσσερα ματς πόιντ, όμως τελικά λύγισε με ένα άστοχο χτύπημα αφότου ο Φέντερερ επιτέθηκε με το φόρχαντ του στο βάθος του γηπέδου.

Ο Ελβετός, που στις αρχές Αυγούστου θα γιορτάσει τα 38α γενέθλιά του, κατάφερε να προκριθεί για 12η φορά σε τελικό Γουίμπλεντον και για 31η φορά σε τελικό τουρνουά Γκραν Σλαμ. Έχει κερδίσει 20 τίτλους της κορυφαίας κατηγορίας, που συνιστά ιστορικό ρεκόρ.

Αντίπαλός του την Κυριακή θα είναι ο σπουδαίος Τζόκοβιτς, σε μία επανάληψη των τελικών του 2014 και του 2015, τους οποίους κέρδισε ο Σέρβος.
Πηγή: skai.gr