Ο Φέντερερ γράφει ιστορία και ετοιμάζεται για καυτό ημιτελικό με Ναδάλ

Ιστορία έγραψε για μία ακόμα φορά ο ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος απόψε προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Γουίμπλεντον, θέτοντας το σκηνικό για μία ακόμα αναμέτρηση με τον Ισπανό Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Φέντερερ επικράτησε με 3-1 σετ του Ιάπωνα Κέι Νισικόρι κι έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία του αθλήματος που κερδίζει 100 αγώνες στην σταδιοδρομία του σε οποιοδήποτε Γκραν Σλαμ.

Ο 38χρονος Φέντερερ έγινε επίσης ο πρώτος παίχτης που φτάνει για 13η φορά στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον και ο γηραιότερος που προχωρά τόσο πολύ σε διοργάνωση Γκραν Σλαμ τα τελευταία 28 χρόνια.

Η αρχή ήταν δύσκολη
για τον ελβετό αστέρα, ο οποίος έχασε το πρώτο σετ με 6-4 γκέιμς. Στην συνέχεια ωστόσο ανέκαμψε εντυπωσιακά, κερδίζοντας τα τρία επόμενα σετ και χάνοντας μόνον εννέα γκέιμς.

Ο Φέντερερ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο σερβίς, όπου κέρδισε το 81% των πόντων όταν περνούσε το πρώτο και το 58% όταν περνούσε το δεύτερο. Πέτυχε 12 άσους έναντι τριών του Νισικόρι και αξιοποίησε το σερβίς του ώστε να ανέβει με μεγάλη επιτυχία στο φιλέ, όπου κέρδισε 25 πόντους σε 31 προσπάθειες.

Ο επόμενος αγώνας όμως αναμένεται πολύ δυσκολότερος, καθώς αντίπαλος του Φέντερερ θα είναι ο μεγάλος «Ράφα» Ναδάλ, «φρέσκος» από την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός.

Στον άλλο ημιτελικό έχουν προκριθεί ο μεγάλος Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς και Ισπανός Μπαουτίστα Αγκούτ.
Πηγή: skai.gr