Εθνική απελπισία: Με 3-2 επικράτησε της Εθνικής Ελλάδος η Αρμενία

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Τα καμπανάκια είχαν χτυπήσει για την Εθνική εδώ και καιρό, αλλά δεν φάνηκε να τα ακούει κανείς, με αποτέλεσμα ακόμα ένα κάζο, αυτή τη φορά από την Αρμενία στο ΟΑΚΑ. 

Ένας αντίπαλος που δεν μας είχε κερδίσει ποτέ, πέρασε από την Αθήνα επικρατώντας με 3-2, βάζοντας ταφόπλακα επί της ουσίας στις ελπίδες για πρόκριση στο Euro 2020.

Όχι γιατί μας απέκλεισε μαθηματικά, αλλά γιατί υπερτόνισε τις αδυναμίες αυτής της ομάδας που φαίνεται πως δεν μπορεί να αποκτήσει ομοιογένεια και να αναδείξει στο γήπεδο συνολικά το προσωπικό ταλέντο που αναμφίβολα διαθέτει. 

Τραγικές αλληλοκαλύψεις και ευδιάκριτα κενά στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο όπως συμβαίνει συνεχόμενα στην εποχή Αναστασιάδη στοίχησαν για ακόμα μια φορά στην ομάδα που δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και κυνηγούσε το παιχνίδι από την αρχή. 

Ανέβηκε στο δεύτερο, έφτασε στο γκολ με τον Ζέκα στο 54’ αλλά δεν ήταν αρκετό για το θετικό αποτέλεσμα, αφού οι κενοί χώροι στην προσπάθεια να ισοφαρίσει έδωσαν την ευκαιρία στην Αρμενία να κλειδώσει τη νίκη με τρίτο γκολ δεκαπέντε λεπτά πριν το φινάλε. 

Μετρίασε την πίκρα ο Φορτούνης στο 87’ που μείωσε σε 3-2. 

Πως έπαιξε η Εθνική 

Με πέντε αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με το ματς με την Ιταλία και σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις τρεις παίκτες, ο Σωκράτης, ο Μασούρας και ο Σάμαρης που έπαιξαν το Σάββατο, ξεκίνησαν και στο ματς με την Αρμενία στις ίδιες θέσεις με το προηγούμενο.

Από εκεί και πέρα, ο Βλαχοδήμος επιλέχθηκε κάτω από την εστία, Σωκράτης και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας με τους Κούτρη και Μαυρία στα άκρα. Ο Ζέκα και ο Σάμαρης ήταν τα δύο χαφ, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Μασούρα να είναι η τριάδα πίσω από τον Κουλούρη που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. 

Το ματς 

Για ένα ακόμα παιχνίδι η Εθνική μπήκε στο ματς χωρίς νεύρο, σαν να βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Αρμένιους να πάρουν μέτρα από νωρίς και να φτάσουν στην πρώτη μεγάλη φάση μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μπαρσεγιάν βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή, δοκίμασε τα πόδια του, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. 

Η απάντηση για την Εθνική ήρθε στο 6’ με τον Φορτούνη να πιάνει ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Αϊραπετιάν που άπλωσε το κορμί του. 

Όμως, οι φιλοξενούμενοι στην αμέσως επόμενη φάση, έπιασαν στον… ύπνο την ελληνική άμυνα.

Ο Μιχιταριάν έκανε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας, ο Σιόβας με τον Βλαχοδήμο δεν μίλησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο πορτιέρε της Μπενφίκα να μην βγει, δίνοντας την ευκαιρία στον Καραπετιάν να τον περάσει και πλασάροντας ιδανικά να γράψει το 1-0 παγώνοντας το ΟΑΚΑ από νωρίς. 

Με την Εθνική να μην βγάζει φάσεις, να μην μπορεί να αλλάξει μπαλιές και να έχει τρομερά κενά στην άμυνα ήρθε με απλό τρόπο και το 2-0 για την Αρμενία. Ο Φορτούνης στο 33’ πούλησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, εκείνη έφτασε στον Γκαζαριάν και εκείνος αφού άδειασε τον Σωκράτη, εκτέλεσε όμορφα τον Βλαχοδήμο. 

Πάντως, στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα του ματς άλλαξε. Η γαλανόλευκη πήρε χώρους, πάτησε περιοχή και στο 54’ έφτασε στο γκολ με τον Φορτούνη να περνάει δύο αντιπάλους, να σπάει στον Ζέκα που με σουτ έξω από την περιοχή εκτέλεσε τον πορτιέρε της Αρμενίας για το 2-1. 

Η πίεση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε, με τους Αρμένιους να κλείνονται στο μισό γήπεδο και να ψάχνουν μόνο φάσεις στην κόντρα.

Στο 64’ ο Κουλούρης δοκίμασε το σουτ από μακριά, αλλά ο Αϊραπετιάν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. 

Έχοντας αφήσει ανοικτούς χώρους στην προσπάθεια να βρει το γκολ της ισοφάρισης, η ομάδα του Αναστασιάδη το πλήρωσε.

Στο 74’ οι Αρμένιοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μπαρσεκγιάν έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο ίδιος που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε στην επαναφορά καθαρίζοντας το ματς. 

Στο 87’ ο Φορτούνης με ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την Εθνική. 

Στο 92' ο Κολοβός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στην κόντρα ο Βλαχοδήμος έβγαλε διπλό τετ α τετ σώζοντας από τέταρτο γκολ. 

Ελλάδα (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Σιόβας, Σωκράτης, Μαυρίας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Πέλκας, Μασούρας, Φορτούνης, Κουλούρης 

Έπαιξαν επίσης οι: Κώτσιρας, Κολοβός, Σιώπης 

Αρμενία (Αρμέν): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μιρτσιάν, Γκαζαριάν, Μπαρσεγιάν, Χοβανισιάν, Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμγιάν, Καραπετιάν, Ισκανγιάν. 

Έπαιξαν επίσης οι: Χοβσεπιάν, Μπαμπαγιάν, Αβετισιάν
ΠΗΓΗ: ΣΠΟΡ ΦΜ