Κλείσιμο

Θρυλική πρόκριση στον τελικό!

Πάει για το repeat ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας «καθαρίσει» την Πέμπτη την Μπρέσια στο Final 8 του Ανόβερου, επικράτησαν 12-11 της πανίσχυρης Προ Ρέκο και προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League στο πόλο, όπου θα υπερασπιστούν το στέμμα τους, το οποίο κέρδισαν πέρυσι κόντρα στη σημερινή τους αντίπαλο. Το βράδυ του Σαββάτου (21:30) θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Φερεντσβάρος με την Μπαρτσελόνα.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ο Κώστας Γενηδουνιάς, με το νικητήριο και εντυπωσιακό τέρμα που σημείωσε στα 38’’ πριν το φινάλε της αναμέτρησης, με την οποία σφράγισε την ανωτερότητα που είχε η ελληνική ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι Ιταλοί κέρδισαν έξι αποβολές και από αυτές κατάφεραν να κάνουν γκολ τις μισές φάσεις, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε τρεις και από αυτές αποκόμισε δύο γκολ.

Ονειρικό ήταν για τους «ερυθρόλευκους» το πρώτο οκτάλεπτο, στο οποίο έκαναν επιμέρους σκορ 5-3 με 5/6 σουτ, καταφέρνοντας, παράλληλα, να παίξουν πολύ καλή άμυνα, καθώς «πληγώθηκαν» μόνο με παίκτη λιγότερο. Πιο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο οκτάλεπτο και με τους Φουντούλη και Ομπράντοβιτς, κατάφερε η ομάδα του Βλάχου να παραμείνει σε απόσταση που έδειχνε ασφαλείας. Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, οι Ιταλοί έφεραν την κατάσταση στα ίσα με τους Μάντιτς και Ντι Φούλβιο, αλλά οι Ομπράντοβιτς, Γούνας και Μυλωνάκης έφεραν και πάλι τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (8-11).

Η Προ Ρέκο έκανε νέο come back, εκμεταλλευόμενοι και τον παίκτη παραπάνω, αλλά και τους Μπούκιτς, Ίβοβιτς και Αϊκάρντι να δηλώνουν «παρών» στα κρίσιμα, φέρνοντας την κατάσταση οι Ιταλοί στα ίσα στα 2.10 πριν το τέλος. Ωστόσο, ο Γενηδούνιας με φοβερό σουτ λίγο πριν το τέλος, έβαλε την υπογραφή του σε μια μεγάλη πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 6-8, 8-11, 11-12

Προ Ρέκο (Ρούντιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο, Μάντιτς, Μπούκιτς, Ντόμπουντ, Βελότο, Αϊκάρντι, Ετσενίκε, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Ίβοβιτς, Κέις, Μπίγιατς.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Ζερδεβάς.

Πηγή: sport-fm.gr