Εκτός Ευρωπαϊκών αγώνων η Ελλάδα γιατί… δεν βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΓΑΣ παραδέχθηκε ότι υπάρχει αδυναμία για τη συμμετοχή στους αγώνες, αφού δεν βρέθηκαν εισιτήρια(!) για να ταξιδέψουν τα μέλη της αποστολής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ.

Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.

Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές.

Χωρίς να σχολιάσει τους λόγους που ο ΣΕΓΑΣ απέσυρε τη συμμετοχή της ομάδας στίβου από την τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στίβου του Μινσκ, ο Σπύρος Καπράλος εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση αυτή, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι αγώνες για τους αθλητές.

«Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες. Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης».


Πηγή: sport-fm.gr