Επανεκλογή Ινφαντίνο άνευ αντιπάλου στη FIFA

Στην προεδρία της FIFA για άλλα τέσσερα χρόνια θα βρίσκεται ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο 49χρονος Ιταλοελβετός επανεκλέχθηκε στις σημερινές αρχαιρεσίες που έγιναν στο Παρίσι χωρίς να έχει ανταγωνισμό, καθώς δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος για τη θέση.

Ο άνθρωπος που τον Φεβρουάριο του 2016 είχε διαδεχτεί τον Ζεπ Μπλάτερ στη σκιά σκανδάλων διαφθοράς στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας δήλωσε πως επί των ημερών του η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

«Κανείς δεν μιλά πλέον για κρίση στη FIFA ή ανάγκη πλήρους ανοικοδόμησής της. Κανείς δεν μιλά για σκάνδαλα ή διαφθορά, αλλά μιλούν όλοι για το ποδόσφαιρο. Μπορούμε να πούμε πως αλλάξαμε την κατάσταση και ο οργανισμός μετατράπηκε από ένα τοξικό, σχεδόν εγκληματικό περιβάλλον σε ένα σύστημα που αναπτύσσει το ποδόσφαιρο με διαφάνεια και αξιοπιστία. Πλέον δεν υπάρχει θέση για διαφθορά στη FIFA», δήλωσε ο Ινφαντίνο προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέβηκε από τα 5 στα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, τόνισε πως η καθιέρωση του VAR ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της θητείας του. «Έγινε απαραίτητο στοιχείο του ποδοσφαίρου μέσα σε έναν χρόνο. Δεν αλλάζει το ίδιο το παιχνίδι, αλλά το βοηθά και το εξυγιαίνει. Δεν είναι τέλειο, αλλά πλησιάζει σε αυτό», ανέφερε.

Πηγή: sport-fm.gr