Η κορύφωση στο συγκλονιστικότερο Champions League των τελευταίων ετών!

Η στιγμή που κάθε ποδοσφαιρόφιλος ονειρεύεται από την αρχή της σεζόν έφτασε και φέτος. Ο μεγάλος τελικός του Champions League. Ο αγώνας που συγκεντρώνει περισσότερα... μάτια πάνω του από οποιοδήποτε άλλο ματς του αθλήματος στον κόσμο.

Τότεναμ και Λίβερπουλ κοντράρονται για την κατάκτηση της απόλυτης κούπας σήμερα στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης. Και δεν είναι μόνο η σημασία της διοργάνωσης, που καθιστούν την εφετινή τέτοια με τόσο ενδιαφέρον αλλά είναι και ο τρόπος με τον οποίο οι δύο κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ.

Τόσο η Λίβερπουλ, όσο και η Τότεναμ έκαναν τεράστιες εμφανίσεις να περάσουν στον σημερινό τελικό, πετυχαίνοντας ανατροπές, τις μεγαλύτερες σε μια διοργάνωση που είχε αρκετές και μεγάλες εκπλήξεις, που δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στο σημερινό ματς και τόσο μεγαλύτερο από αυτό που θα ίσχυε εάν μέναμε μόνο στα ονόματά τους.

Γιατί εάν η Λίβερπουλ έχει το παρελθόν να δίνει μεγάλο ενδιαφέρον σε ένα τέτοιο ματς, η Τότεναμ αυτό δεν το έχει.

Και κάπως έτσι μπαίνουμε στις λεπτομέρειες. Η Λίβερπουλ διεκδικεί το έκτο πρωταθλητριών την στιγμή που η Τότεναμ ονειρεύεται το πρώτο. Τόσο ο Κλοπ όσο και ο Ποτσετίνο με χαλαρή διάθεση... πέρασαν τις συνεντεύξεις Τύπου. Με τον πρώτο να ερωτάται για τους χαμένους τελικούς και εκείνος απολαυστικά να απαντά για τους κερδισμένους ημιτελικούς. Την ίδια στιγμή ο Αργεντινός κάνοντας πλάκα με τον Γιορίς να καλεί τους παίκτες του να αγωνιστούν ελεύθερα.

Για την Τότεναμ, το μεγαλύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση του Κέιν ο οποίος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις αλλά δεν έχει πάρει χρόνο σε παιχνίδι. Για την Λίβερπουλ ο Φιρμίνο άγχωσε λιγάκι τον Κλοπ αλλά –τελικά- έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί.

Τι θα συμβεί; Ποια θα είναι η νικήτρια; Η απάντηση σήμερα στις 10 με τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sports 1 και ertsports.

Πιθανές ενδεκάδες:
  
Τότεναμ (4-3-3): Γιορίς – Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ – Γουίνκς, Σισοκό, Άλι – Έρικσεν, Σον, Κέιν

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ – Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Πηγή: sport-fm.gr