Παραπάνω από μισή πρόκριση για Τσιτσιπά, αλλά διακοπή λόγω σκότους

Θα πρέπει να περιμένει το πρωί του Σαββάτου ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να τελειώσει την πρόκριση για τους «16» του Γαλλικού Όπεν. Τη στιγμή που το ματς ήταν στο 5-5 στο 3ο σετ και ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει τα δύο πρώτα με 7-5 και 6-3, το σκοτάδι υποχρέωσε σε διακοπή και έτσι το παιχνίδι με τον Κραϊνοβιτς θα συνεχιστεί το Σάββατο. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε το μομέντουμ τη στιγμή της διακοπής, αφού παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω με 5-2, έκανε break στο 9ο γκέιμ και αμέσως μετά πήρε και το 10ο για να ισοφαρίσει. Διακοπή είχαμε και στο Βαβρίνκα- Ντιμιτρόφ για τον ίδιο λόγο, με τον Ελβετό να προηγείται 2-0 στα σετ. 

Δεν ξεκίνησε καλά το ματς ο Τσιτσιπάς, με αρκετά νεύρα και αβίαστα λάθη, για να δώσει την ευκαιρία στον Σέρβο να του κάνει break στο δεύτερο σέρβις-game του και να προηγηθεί με 3-1 και 4-2. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς άρχισε να παίρνει περισσότερους πόντους με δικά του χτυπήματα και έκανε το break στο 8ο game του πρώτου σετ και να φέρει τον αγώνα στα ίσια με το 4-4 και αργότερα να πάρει προβάσμα με 5-4. Τελικά στο 12ο game του πρώτου σετ ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε νέο break για να πάρει το πρώτο σετ με 7-5. 

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς άρχισε να πιέζει από τα πρώτα σέρβις-game του Κραϊνοβιτς για να πάρει την πρωτοπορία από νωρίς σε αυτό το σετ. Μπορεί να μην το κατάφερε στο 2ο game όπου είχε διπλό break point, αλλά τα κατάφερε στο 4ο για να προηγηθεί με 3-1 και να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του και να επικρατήσει με 6-3, αφού ο Σέρβος δεν βρήκε απάντηση για να κάνει break. 

To 3o σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, αφού στο 3ο game του σετ, έκανε break και ο δρόμος φαινόταν ορθάνοιχτος για την άνετη επικράτηση του και σε αυτό το σετ. Ωστόσο ο Σέρβος απάντησε άμεσα στο break για το 2-2. Ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να κάνει νέο break στο 5ο game, δέχτηκε και δεύτερο break για το 4-2 του Σέρβου. Ο Τσιτσιπάς μετά κόπων και βασάνων κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 5-3 και να μην κλείσει το σετ σε βάρος του,αλλά αμέσως μετά έκανε το 2ο break στο στο σετ για να μειώσει σε 5-4 και αμέσως μετά να κάνει το 5-5.

Πηγή: sport-fm.gr