Κηδεύτηκε με το κράνος του ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα (φωτο)

Εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αστέρες της Formula 1, έσπευσαν σήμερα μέσα στη βροχή για να αποχαιρετήσουν τον αγωνιστικό θρύλο Νίκι Λάουντα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη.





Ο τρεις φορές τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής, πέθανε στις 20 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών στην Ελβετία. Κέρδισε τρία πρωταθλήματα της Formula 1 το 1975, το 1977 και το 1984.




Το φέρετρο του, μαζί με το κόκκινο κράνος του, μεταφέρθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου το πρωί της Τετάρτης ενώ έβρεχε. Πριν την κηδεία η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη παρουσία περίπου 500 ατόμων. Ανάμεσά τους ο παλιός του συνάδελφος στην ομάδα της Μακλάρεν, Άλεν Προστ, ο Άρνολντ Σβαρτζενέιγκερ, ο Αυστριακός πρόεδρος Σεμπάστιαν Κούρτς καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, που συνόδευσε το φέρετρο έξω από τον ναό.



Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθούσε η πομπή από την εκκλησία στο κοιμητήριο, για ένα τελευταίο χειροκρότημα στον θρυλικό πιλότο Νίκι Λάουντα.
Πηγή: skai.gr