NBA: Χάνει τους πρώτους τελικούς ο Ντουράντ

Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε την Πέμπτη την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera Μαχμούντ Χουσέιν, ο οποίος παρέμεινε για παραπάνω από δύο χρόνια προφυλακισμένος, δήλωσαν ο δικηγόρος του και μια δικαστική πηγή.

Ο Χουσέιν είχε συλληφθεί το 2016 και κρατείτο με κατηγορίες για δημοσίευση ψευδών πληροφοριών και συμμετοχή στο κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που είναι εκτός νόμου στην Αίγυπτο. Παρόμοιες κατηγορίες είχαν αντιμετωπίσει και οι τρεις συνάδελφοί του που συνελήφθησαν το 2013.

Ο δικηγόρος του Ταχίρ Αμπού αλ Νασρ δήλωσε ότι ο Χουσέιν θα αποφυλακιστεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος του καταριανού μέσου ενημέρωσης, που εργαζόταν στην έδρα του δικτύου στη Ντόχα του Κατάρ, συνελήφθη τρεις ημέρες αφού επέστρεψε στην πατρίδα του με ολιγοήμερη άδεια.

Οι αιγυπτιακές Αρχές κατηγορούν το Al Jazeera ότι είναι ο εκφραστής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του κινήματος που υποστηρίχτηκε από το Κατάρ και που ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι ανέτρεψε το 2013 όταν ήταν αρχηγός του στρατού.

Το 2013 είχαν συλληφθεί στην Αίγυπτο τρεις δημοσιογράφοι του Al-Jazeera, μεταξύ των οποίων ένας Καναδός και ένας Αυστραλός. Όλοι τους τελικά αποφυλακίστηκαν και κατόπιν τους δόθηκε η άδεια να φύγουν από τη χώρα.