Δημήτρης Ιτούδης στον ΣΚΑΪ:Η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ μας θλίβει(vid)

Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής που κατακτά δύο φορές την Ευρωλίγκα,  μίλησε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή Αταίριαστους, για το μέλλον του, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το ελληνικό μπάσκετ και τόνισε πως υπάρχει καλή διάθεση για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
 
Ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε αρχικά, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague:

«Καταρχήν εδώ στη Μόσχα έχουμε ήλιο, πολύ καλό καιρό και φυσικά ικανοποίηση για την κατάκτηση του τροπαίου. Θα ήθελα να μην μου κλέβετε τίτλους, έχω πάρει εφτά!

Δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω. Σήμερα ξεκινάμε τα ημιτελικά της VTB, έχουμε κάνει ήδη δύο προπονήσεις και αυτό είναι το μοναδικό που υπάρχει στις φιλοδοξίες μου και στο μέλλον μου».

Σχετικά με το μέλλον του, ανέφερε: «Το συμβόλαιό μου είναι μέχρι το τέλος της σεζόν. Θα συζητήσουμε μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας τα ημιτελικά της VTB».
 
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Ιτούδης πρόσθεσε: «Έχω συνεργαστεί με το ΝΒΑ, με τους Πίστονς και με τους Σίξερς. Είχα την τιμή να είμαι στο επιτελείο τους στα Summer League του Λας Βέγκας και του Ορλάντο.

Είμαι πολύ δημιουργικός εδώ που είμαι. Βρίσκομαι σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Νιώθω πως μπορώ να προσφέρω και να δώσω νέες ιδέες για να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε».
 
Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, ο Ιτούδης τόνισε: «Προφανώς μας θλίβει όλο αυτό. Πληγώνουν το μπάσκετ αυτά. Στο ΝΒΑ προστατεύουν το άθλημα, το προϊόν τους. Χάνεις αν δεν το προστατεύσεις».
 
Τέλος, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την προοπτική της κατάκτησης του τίτλου στο ΝΒΑ, σημείωσε: «Του το εύχομαι από καρδιάς. Η σειρά είναι στο 2-2, είδα το τέταρτο παιχνίδι live. Θεωρώ πως θα προκριθούν στον τελικό. Οι Ουόριορς είναι μία εξωπραγματική ομάδα, αλλά του το εύχομαι από καρδιάς».
Πηγή: skai.gr