Ο Βατούτιν αποθέωσε τον Ιτούδη και ο Ιτούδης τον Χάινς

Η πίεση μίας πολύ δύσκολης σεζόν είχε το καλύτερο φινάλε για τον Δημήτρη Ιτούδη! Οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή ξανά, μετά το 2016 και εκείνος έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής με δύο τίτλους Euroleague. Ο Δημήτρης Ιτούδης δάκρυσε αμέσως μετά τη λήξη του τελικού με την Αναντολού Εφές και αγκάλιασε τον ισχυρό άνδρα της «ρωσικής αρκούδας» Αντρέι Βατούτιν.

Ο Βατούτιν του είπε: «Με έκανες υπερήφανο! Και μου το είχες υποσχεθεί!» Μιλώντας στην κάμερα της NOVA o Ιτούδης αμέσως μετά αποθέωσε τον σέντερ της ΤΣΣΚΑ, Κάιλ Χάινς, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει κατακτήσει δύο τίτλους, με κάθε μία από τις δύο ομάδες που έχει αγωνιστεί στη Euroleague. 

«Ο λόγος που πήραμε το τρόπαιο είναι αυτός ο τύπος αριστερά μου. Είναι θρύλος. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται στα αποδυτήρια, αντιπροσωπεύει ό,τι εκπροσωπεί αυτή η ομάδα. Είναι το αριστερό, το δεξί μου χέρι, το στομάχι και η καρδιά μου. Εχω πολλά να πω, αλλά ας εστιάσουμε σε αυτόν. Είναι έτοιμος να γίνει προπονητής. Μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια είπε ότι θα επιστρέψουμε και θα τα κερδίσουμε όλα,» τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης...