Αποχώρησε από ΕΣΑΚΕ η ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Ας αρχίσουν τα playoffs μόνοι τους»

Αν και στο θέμα της αναδιάρθρωσης υπήρξε συμφωνία, στο θέμα της έναρξης των playoffs προέκυψε πλήρης ρήξη στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. 

Η διοργανώτρια αρχή και οι ομάδες πλην Ολυμπιακού ζήτησαν την άμεση έναρξη των αγώνων, οι «ερυθρόλευκοι» τόνισαν πως δεν δέχονται προτού εκδικαστεί η προσφυγή τους στο ΑΣΕΑΔ για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής και τελικά η αντιπροσωπεία των Πειραιωτών αποχώρησε. 

«Δεν θα πάρουμε μέρος σε πραξικοπήματα. Αγνοούν ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Λένε άλλα τώρα. Ας ξεκινήσουν τα playoffs μόνοι τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο τι θα γίνει. Υπήρχαν και ψύχραιμες φωνές, όπως των κυρίων Αγγελόπουλου και Γουλιέλμου. Οι υπόλοιποι μέσα και η πλευρά του Παναθηναϊκού τους αγνοούν. Σας είπα τι πάει να γίνει σήμερα. Είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο θέμα του ΑΣΕΑΔ. Δεν κάναμε συζήτηση για τη διαιτησία. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε έτσι», τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 

Τελικά ο ΕΣΑΚΕ όρισε να διεξαχθούν αγώνες των playoffs ξεκινώντας από την Κυριακή.

Nωρίτερα, παρά τις ενστάσεις του Ολυμπιακού, που επιμένει πως δεν πρέπει να υπάρξει αγωνιστική δράση προτού αποφανθεί το ΑΣΕΑΔ, ο ΕΣΑΚΕ με ψήφους 13-1 επικύρωσε τη βαθμολογία της Basket League και άναψε πράσινο για την έναρξη των playoffs. 

Οι αγώνες θα αρχίσουν το τριήμερο Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα, αλλά είναι με τα τωρινά δεδομένα εξαιρετικά αμφίβολο ως απίθανο να κατέβει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό. 

Σημειώνεται πως από τον ΕΣΑΚΕ έγινε σαφές πως όποιος δεν κατέβει σε αγώνα playoffs ανεξάρτητα από την αναδιάρθρωση υποβιβάζεται αυτομάτως.

Πηγή: sport-fm.gr