Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Σίτι μετά την επική μάχη με την Λίβερπουλ

Πρωταθλήτρια Αγγλίας στέφθηκε για δεύτερη συναπτή χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι, κερδίζοντας στο νήμα την Λίβερπουλ σε μετά από την πιο αμφίρροπη αγωνιστική περίοδο των τελευταίων ετών.

Στην τελευταία αγωνιστική η Σίτι επικράτησε με 1-4 της Μπράιτον και έφτασε τους 98 βαθμούς, τερματίζοντας μόλις έναν βαθμό μπροστά από την Λίβερπουλ, η οποία την ίδια ώρα κέρδιζε την Γουλβς με 2-0.

Η Σίτι ήταν το φαβορί πριν την έναρξη των σημερινών αγώνων, καθώς η Μπράιτον τερμάτισε τέταρτη από το τέλος και είχε οριακά εξασφαλίσει την παραμονή της στην Premier League, άρα δεν είχε ουσιαστικό κίνητρο να αγωνιστεί.

Σε μία ένδειξη της ποιότητας των δύο μονομάχων,η Σίτι χρειάστηκε να πετύχει 14 διαδοχικές νίκες για να κερδίσει το τρόπαιο.

Πρόκειται για τον τρίτο τίτλο της Σίτι σε διάστημα έξι ετών. Αντίθετα, οι «κόκκινοι» του Μέρσισαϊντ δεν έχουν πανηγυρίσει πρωτάθλημα από την περίοδο 1989-90.

Η χρονιά πάντως μόνο χαμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία όχι μόνον έβαλε παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια, αλλά συνάμα έχει μπροστά της τον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ.

Την τετράδα συμπληρώνουν η Τσέλσι και η Τότεναμ, με τις ισοπαλίες που έφεραν κόντρα σε Λέστερ (0-0) και Έβερτον (2-2) αντίστοιχα. Στην 5η θέση και στους ομίλους του Europa League η Άρσεναλ. Η τραγική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέληξε στην 6η θέση μετά και τη νέα ντροπιαστική ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» από την υποβιβασμένη Κάρντιφ (0-2).
Πηγή: skai.gr