Ολυμπιακό πάρτι στο παρκέ, αποθέωση από την εξέδρα

Νικηφόρα ολοκλήρωσε την πορεία του στην κανονική περίοδο της Basket League ο Ολυμπιακός, 86-59 τον Προμηθέα Πάτρας για την 26η αγωνιστική. Κορυφαίοι Μαντζαρης και Μιλουτίνοφ, θετική εμφάνιση από τον Τσέρι. Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισαν Έλις και Παρκς.

Στην εξέδρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπου 5000 φίλοι των γηπεδούχων, αποθέωσαν τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και αποδοκίμασαν έντονα τους Γιώργο Βασιλακόπουλο, Δημήτρη Γιανακόπουλο, Παναγιώτη Αναστόπουλο και Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ και προηγήθηκε 10-4 στο 3’ με κινητήριους μοχλούς τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη. Ο Προμηθέας βρήκε λύσεις από τους Μπράουν και Έλις και μείωσε σε 15-13 στο 6’, εκμεταλλευόμενος τα πολύ κακά ποσοστά των «ερυθρόλευκων» στα τρίποντα. Με καλύτερη άμυνα και σκορ από τον Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός πήγε για πρώτη φορά στο +9 (24-15) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν προβάδισμα και μάλιστα με διψήφια διαφορά (40-23 στο 15’), με τον Παπανικολάου να παίρνει πρωτοβουλίες και τον ΛεΝτέι να βοηθάει στο σκοράρισμα. O Ολυμπιακός είχε σε εκείνο το σημείο 14-0 πόντους από αιφνιδιασμό και δέκα περισσότερες ασίστ (15-5) και πολυφωνία στην επίθεση. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-30.
Στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια διαφορά συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός, καθοδηγούμενος από έναν πολύ καλό Μάντζαρη, ήταν μπροστά με 60-40 στο 26’, με τον Μιλουτίνοφ να συνεχίζει παράλληλα στις γνώριμες φετινές εμφανίσεις του και τον Τσέρι να σκοράρει με συνέπεια. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν λύσεις στην καλή κυκλοφορία της μπάλας των αντιπάλων τους και μοιραία από τη στιγμή που ο μόνος σταθερός επιθετικά ήταν ο Έλις, έμεναν όλο και πιο πίσω στο σκορ, 72-48 στο 30’.

Με τα ποσοστά ευστοχίας του Ολυμπιακού στα δίποντα να συνεχίζουν μέχρι τέλους να είναι υψηλά, το σκορ στο 35’ ήταν 81-52 και το ενδιαφέρον όλων είχε στραφεί ουσιαστικά στην συνέχεια του ελληνικού μπάσκετ, στο επικείμενο «αιώνιο» διασταύρωμα στην πρώτη φάση των πλέι οφ και στην κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 50-30, 72-48, 86-59.

Πηγή: sport-fm.gr