Αναποφάσιστος για το μέλλον του και απολαυστικότατος ο Ρικ Πιτίνο

Για όλους και για όλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρικ Πιτίνο, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του. Εντούτοις, τόνισε πως σε περίπτωση που μείνει στον Παναθηναϊκό, θα φτιάξει ομάδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην Ευρωλίγκα. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε κάποιους παίκτες του, παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ρεάλ, ενώ είπε και μια αστεία ιστορία για τη λεκάνη της τουαλέτας του. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρικ Πιτίνο: 

- Για τον αποκλεισμό της ομάδας του: «Στα δύο από τα τρία παιχνίδια δώσαμε και την ψυχή μας, αλλά αυτό συμβαίνει όταν παίζεις με μία καλύτερη ομάδα στα playoffs. Είναι μια πολύ καλή ομάδα στα σουτ και σήμερα δεν γυρίσαμε την μπάλα καθόλου. Ο point guard τους έκανε μια καταπληκτική σειρά. Η Ρεάλ είχε απαντήσεις σε όλα. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, κάναμε μεγάλες νίκες, ειδικά εκτός έδρας και κόντρα σε ομάδες που πάλευαν για τον ίδιο στόχο. Είχαμε πολύ μικρές πιθανότητες για να προκριθούμε στα playoffs όταν ήρθα, αλλά τα καταφέραμε. Ήταν φοβερή η προσπάθειά μας και καταπληκτικός ο κόσμος μας». 

- Για τα λάθη της ομάδας του στα κρίσιμα σημεία:
«Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Είχαμε κι εμείς ανοιχτά σουτ, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Από την άλλη, η Ρεάλ έβαλε δύσκολα σουτ. Η εμπειρία μου λέει ότι όταν μπορείς να σουτάρεις και να ευστοχήσεις, τότε καλύπτεις όλες τις αδυναμίες σου και τις ατέλειές σου». 


- Για το που χάθηκε η πρόκριση:
«Το κρίσιμο σημείο ήταν όταν χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Όταν είχαμε προβάδισμα στο τέλος και δεν το υπερασπιστήκαμε. Η Ρεάλ είναι μια πολύ δεμένη ομάδα, πολύ καλά στημένη. Έχουν έναν φοβερό point guard, που κάνει όλες τις δουλειές, παίρνει τόσα ριμπάουντ κι ας είναι μικρόσωμος». 

- Για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ: «Φεύγοντας από εδώ, μπορώ να πω ότι θα ήταν μεγάλη τιμή να προπονώ αυτή την ομάδα μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους. Είμαι προπονητής 42-43 χρόνια και τέτοιους φιλάθλους δεν έχω ξαναδεί. Μπορώ να πω ότι στο πρώτο και στο τρίο παιχνίδι χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα». 

- Για την πρώτη του εμπειρία από την Ευρωλίγκα: «Όταν ήρθα, είχαμε λίγες πιθανότητες για τα playoffs, με 8 από τα 11 τελευταία παιχνίδια να είναι εκτός έδρας. Αγαπώ την ομάδα και τους φιλάθλους, έχει έναν πολύ παθιασμένο ιδιοκτήτη και έναν τρομερό GM, τον κύριο Μάνο. Θα σας πω μια αστεία ιστορία. Είναι αρκετά μικρά τα αποδυτήριά μου εδώ στο ΟΑΚΑ. Προσπαθούσα να τους πείσω να φτιάξουν τη λεκάνη, η οποία έσπαγε συνέχεια, αλλά δεν το έκαναν. Με το που περάσαμε στα playoffs, μου έφτιαξαν αμέσως το κάθισμα στην τουαλέτα. Μπορεί να την κλέψω και να τη βάλω μαζί με τους τίτλους μου!». 

- Για το αν θέλει να μείνει για να πάει στο Final Four της Ευρωλίγκας:
«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να κατακτήσω το τρόπαιο. Το Final Four δεν μου είναι αρκετό. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω, δεν έχω μιλήσει ακόμα με κανέναν. Ήρθα εδώ για 6 μήνες και ήθελα να βάλω την ομάδα στα playoffs. Δεν έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη, με τον GM. Είμαι πολύ χαρούμενος για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου. Αν επιστρέψω, θα φτιάξω την ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο και όχι να πάει απλά στο Final Four». 

- Για την εμπειρία του από την Ελλάδα:
«Σας ευχαριστώ όλους. Εδώ στην Ελλάδα ρίχνετε το φταίξιμο σε κάποια πρόσωπα. Τους αρέσει αυτό, αλλά κάποιες φορές πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Ντουράντ και ο Κάρι είναι καλύτεροι από εμάς. Είμαι υπερήφανος για αυτό που πέτυχαν οι παίκτες μου φέτος. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η άλλη ομάδα ήταν καλύτερη. Δεκαπέντε φορές να παίζαμε, θα νικούσαμε στις 3 μόνο! Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και βελτιωνόμαστε. Οι δικαιολογίες είναι σημάδι αδυναμίας. Πρέπει να δεις αυτά που κάνει η Ρεάλ. Δεν είναι απλά θέμα χρημάτων. Κάθε ιδιοκτήτης εδώ στην Ευρωλίγκα χάνει μια περιουσία κάθε χρόνο. Δεν είναι σαν το ΝΒΑ που μπορείς να πουλήσεις έναν οργανισμό για 2 δισεκατομμύρια. Λείπουν κάποια σημαντικά κομμάτια από αυτή την ομάδα. Πρέπει να στηθεί καλύτερα η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει τους καλύτερους Έλληνες παίκτες. Έχουν μεγάλο ταλέντο και μπορούν να γίνουν καλύτεροι, αφού έχουν προοπτική. Ο Ντουράντ, ο Κάρι και ο Χάρντεν βρίσκονται στο ζενίτ της καριέρας τους. Ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης και ο Καλαϊτζάκης μπορούν να γίνουν πολύ καλύτεροι. Είπα στον γυμναστή να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση του Βουγιούκα για να μην τον βγάζω από το παιχνίδι! Πρέπει να αφήσει τα τσιγάρα και το κρασί, για να μπει σε καλύτερη κατάσταση. Κάνει πέντε τσιγάρα, πρέπει να πάει στα δύο. Ο Θανάσης είναι εξαιρετικός αθλητής, αλλά δεν είναι καλός αμυντικά γιατί κάνει πολλά φάουλ. Έχει το μεγαλύτερο περιθώριο βελτίωσης από όλους και πρέπει να βελτιώσει πολλά στοιχεία του παιχνιδιού του, ειδικά την ντρίμπλα και το σουτ. Ο Μήτογλου θα γίνει πολύ καλός παίκτης. Ο Βουγιούκας έχει φτάσει στο πικ του και γι’ αυτό θα του κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα για αλκοόλ και τσιγάρα (χαριτολογώντας)».

Πηγή: sport-fm