Ευρωλίγκα: Καλεί για εξηγήσεις Πιτίνο και Λάνγκφορντ για τη διαιτησία

Μετά τον ορισμό του… ανεπιθύμητου Σάσα Πουκλ στο Game 2 των play offs με τη Ρεάλ, η Ευρωλίγκα προκαλεί ξανά τον Παναθηναϊκό. 

Όπως έγινε γνωστό, καλεί για εξηγήσεις τόσο τον Ρικ Πιτίνο όσο και τον Κιθ Λάνγκφορντ για όσα δήλωσαν για τη διαιτησία μετά το πρώτο ματς της Τετάρτης, που προκάλεσε την οργή των «πράσινων» για τις αποφάσεις των ρέφερι. 

Μάλιστα, δίνεται προθεσμία 72 ωρών για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωλίγκας. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η κλήση σε απολογία λίγες ώρες πριν το Game 2 εκλαμβάνεται ως πρόκληση από τους «πράσινους». 

Πιτίνο και Λάνγκφορντ δεν κινδυνεύουν με κάποια σημαντική ποινή, πέρα ίσως από κάποιο μικρό πρόστιμο. Για εξηγήσεις κλήθηκε και ο Τζέισον Γκρέιντζερ της Μπασκόνια, επίσης για δηλώσεις κατά της διαιτησίας. 

Υπενθυμίζεται πως ο 66χρονος προπονητής είχε δηλώσει μετά το ματς: «Πιστεύω πως σε όλα τα πικ εν ρολ, είχαν τα χέρια τους πάνω στον Λάνγκφορντ, αλλά δεν πήραμε τα σφυρίγματα. Αυτό είναι κομμάτι του παιχνιδιού», ενώ στη χθεσινή προπόνηση είπε: «Δεν θέλω να μιλάω δημόσια για τους διαιτητές. Είπα στους παίκτες μου ότι έγινε φάουλ και διαμαρτύρονταν στους διαιτητές, αντί να γυρίσουν πίσω στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις των διαιτητών Προσπαθώ να μην δίνω σημασία στους διαιτητές. Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε. Δεν ανησυχούμε εμείς για τους διαιτητές». 

Όσο για τον Λάνγκφορντ, είχε δηλώσει: «Νομίζω οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή, είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».

Πηγή: sport-fm.gr