Κλείσιμο

Ο Αζάρ οδηγεί την Τσέλσι στη τετράδα

Συνεχίζει την ανοδική τροχιά της η Τσέλσι, που πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη της, 2-0 εντός έδρας κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάρι ο Εντέν Αζάρ, που σημείωσε δύο γκολ (24’, 90’) και γενικότερα ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα. 

Οι «μπλε» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά. Στο 24’ ο Αζάρ πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έκανε σόλο προσπάθεια, «χόρεψε» τους αμυντικούς των φιλοξενούμενους και εκτέλεσε τον Φαμπιάνσκι για να ανοίξει το σκορ. 

Τρία λεπτά αργότερα, ο Βέλγος επιθετικός πάσαρε στον Ιγουαΐν, που σούταρε από πλάγια θέση, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Χάντσον-Οντόι στο 41’. 

Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική μορφή, με τα «σφυριά» να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να παίρνουν μεγαλύτερα ρίσκα. Μάλιστα, απείλησαν σοβαρά για το 1-1, με τον Φελίπε Άντερσον στο 56’ και τον Κρέσγουελ στο 63’. 

Από την άλλη, οι παίκτες του Σάρι περιορίστηκαν κάπως και επιδόθηκαν σε παιχνίδι αντεπιθέσεων, με τον Αζάρ (64’) και τον Μπάρκλεϊ (79’) να φτάνουν κοντά στο 2-0. Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Αρναούτοβιτς μέσα από την περιοχή κόντραρε και άλλαξε πορεία για να φύγει άουτ. 

Στο 90’ ο Αζάρ σφράγισε το προσωπικό του σόου και τη νίκη της ομάδας του καθώς βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και «έγραψε» με διαγώνιο σουτ το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ. 

Με αυτό το «τρίποντο» η Τσέλσι ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο από Τότεναμ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την άλλη, η Γουέστ Χαμ υπέστη 2η διαδοχική ήττα και παραμένει κολλημένη στη μέση του πίνακα (11η). 

Πηγή: sport-fm