Βατός αλλά με κινδύνους ο όμιλος της εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ Μπάσκετ

Το Μαυροβούνιο, η Βραζιλία και η Νέα Ζηλανδία θα είναι οι πρώτοι αντίπαλοι της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, που αρχίζει στις 31 Αυγούστου στα γήπεδα της Κίνας.

Η κληρωτίδα ανέδειξε την «επίσημη αγαπημένη» των Ελλήνων στον 6ο από τους οκτώ ομίλους της πρώτης φάσης, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ναντζίνγκ.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τους πάντοτε υπολογίσιμους Μαυροβούνιους. Δύο ημέρες αργότερα θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βραζιλίας και τέλος, στις 4 Σεπτεμβρίου, θα αναμετρηθεί με την Νέα Ζηλανδία.

Οι δύο καλύτερες ομάδες κάθε γκρουπ θα προκριθούν στην δεύτερη φάση του Μουντιάλ, όπου σχηματίζονται τέσσερις νέοι όμιλοι με τέσσερις ομάδες ο καθένας. Ο όμιλος της εθνικής μας διασταυρώνεται τον 5ο, όπου κληρώθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία, άρα εάν η Ελλάδα εξασφαλίσει θέση στον δεύτερο γύρο είναι πρακτικά βέβαιο πως θα παίξει και με την «Ντριμ Τιμ».

Εάν η εθνική Ελλάδος καταταγεί πρώτη ή δεύτερη και στον όμιλο του δεύτερου γύρου τότε θα προκριθεί στην οκτάδα, όπου αρχίζουν οι αγώνες νοκ-άουτ.



Η Ελλάδα πηγαίνει στην Κίνα διεκδικώντας όχι μόνον θέση στο βάθρο αλλά και απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο – που θα δοθεί συνολικά σε επτά ομάδες, περιλαμβανομένων των δύο κορυφαίων από την Ευρώπη.

Ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κερδίσει τα δύο προηγούμενα τρόπαια, αν και οι Αμερικανοί δεν αναμένεται να αρχίσουν την προετοιμασία τους πριν τις αρχές Αυγούστου.

Οι όμιλοι του πρώτου γύρου:

Α: Ακτή Ελεφαντοστού, Πολωνία, Βενεζουέλα, Κίνα
Β: Ρωσία, Αργεντινή, Κορέα, Νιγηρία
Γ: Ισπανία, Ιράν, Πουέρτο Ρίκο, Τυνησία
Δ: Αγκόλα, Φιλιππίνες, Ιταλία, Σερβία
Ε: Τουρκία, Τσεχία, ΗΠΑ, Ιαπωνία
ΣΤ: Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Μαυροβούνιο
Ζ: Δομινικανή Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία
Η: Καναδάς, Σενεγάλη, Λιθουανία, Αυστραλία
Πηγή: skai.gr