Φυλακή για τον οπαδό που χτύπησε ποδοσφαιριστή της Άστον Βίλα

Ποινή φυλάκισης 14 εβδομάδων επιβλήθηκε στον οπαδό της Μπέρμιγχαμ Σίτυ που γρονθοκόπησε τον αρχηγό της Άστον Βίλα Τζακ Γκρέιλις κατά τη διάρκεια του τοπικού ντέρμπι για τη Τσάμπιονσιπ την Κυριακή.

Ο 27χρονος Πωλ Μίτσελ παραδέχθηκε την ενοχή του εμφανιζόμενος το απόγευμα της Δευτέρας ενώπιον δικαστηρίου του Μπέρμιγχαμ.

Παράλληλα με την ποινή φυλάκισης του επιβλήθηκε και δεκαετής απαγόρευση πρόσβασης σε γήπεδα ποδοσφαίρου. Η Μπέρμιγχαμ Σίτυ έχει ήδη προαναγγείλει ισόβιο αποκλεισμό του Μίτσελ από το γήπεδό της.

Σε δήλωσή του που αναγνώστηκε στο δικαστήριο ο αρχηγός της Άστον Βίλα και σκόρερ του τέρματος που έκρινε την αναμέτρηση ανέφερε ότι νιώθει «τυχερός» που ο δράστης δεν έφερε πάνω του κάποιο όπλο.



Ο Μίτσελ, πατέρας ενός παιδιού, είπε ότι δεν ήταν μεθυσμένος, με το συνήγορό του να προσθέτει ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να εξηγήσει την πράξη του. Αρχικά ήθελε να μπει στο γήπεδο για να ξεσηκώσει την εξέδρα της γηπεδούχου ομάδας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης συμπλήρωσε: «Ντρόπιασε τον εαυτό του και την οικογένειά του, όπως και τον ποδοσφαιρικό σύλλογο που υποστηρίζει από παιδί. Απολογείται στην Άστον Βίλα και ιδιαίτερα στον Τζακ Γκρέιλις για την τρομερή συμπεριφορά του. Σίγουρα είναι μετανιωμένος σήμερα».

Εν τω μεταξύ, κατηγορία για επίθεση απαγγέλθηκε σε βάρος του οπαδού της Άρσεναλ που επίσης την Κυριακή εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του Emirates Stadium και έσπρωξε τον Κρις Σμόλινγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο