Πρέμιερ Λιγκ: Έπεσε από την κορυφή η Λίβερπουλ

Ήταν καλύτερη, αλλά δεν έδειξε εικόνα ομάδας που ψάχνει απεγνωσμένα το πρωτάθλημα μετά από 29 χρόνια και δεν πήρε νίκη σε ένα ματς που ήταν υποχρεωμένη να το κάνει για το γόητρο και την ουσία. 

Η Λίβερπουλ, συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις της και στο «Γκούντισον Παρκ» με το 0-0 απέναντι στη συμπολίτισσα Έβερτον στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ να την αποκαθηλώνει από την κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Κλοπ δεν είχε μέταλλο πρωταθλήτριας και έδωσε την ευκαιρία στη Μαν. Σίτι να μείνει μόνη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πλέον 71 βαθμούς, ενώ οι «ρεντς» αρχίζουν το... κυνήγι, έχοντας 70, μετά την τέταρτη ισοπαλία στα τελευταία έξι ματς στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Επί της ουσίας, η μόνη μεγάλη φάση για να πάρει τη νίκη η ομάδα του Κλοπ ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν ο Σαλάχ που βγήκε... φάτσα με τον Πίκφορντ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα για να βάλει μπροστά τους reds. 

Όσον κυλούσε το παιχνίδι, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο δείχνοντας πάντα εξαιρετική προσήλωση στο αμυντικό πλάνο, ενώ στο δεύτερο μέρος έδειχνε να ξεθαρρεύει και είχε τη δική της ευκαιρία στο 52’ με το Κάλβερτ-Λιούιν να πέφτει πάνω στον Άλισον που ήταν σε ετοιμότητα. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαλάχ έφτασε και πάλι σε θέση... βολής, αλλά ο Κιν έβαλε σωτήρια προβολή πριν ο Αιγύπτιος βρει δίχτυα. 

Τι και αν ο Κλοπ στο 62’ έριξε στο παιχνίδι Φιρμίνο και Μίλνερ. Η εικόνα δεν άλλαξε, με τους «κόκκινους» να τριγυρνούν έξω από την περιοχή του Πικφορντ, χωρίς όμως να βρουν τους διαδρόμους για μια τελική που θα τους έδινε ευκαιρία για ένα γκολ λύτρωσης. 

Πλέον η Λίβερπουλ αποκαθηλώθηκε από την κορυφή και από ρόλο οδηγού, έχει εκείνον του κυνηγού της πρώτης θέσης! 

Πηγή: sport-fm