Κλείσιμο

Καμικάζι ο Άρης, όρθιος (ξανά) στην Τούμπα

O Άρης υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του εντός έδρας απώλεια (1-1), με ένα γκολ του Βέλεθ στο 85ο λεπτό, που ισοφάρισε το υπέροχο τέρμα του Βιεϊρίνια στο 39'.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που έφερε το παιχνίδι στα ίσια πάντως με ένα γκολ που ήταν οφσάιντ, με τον σκόρερ να είναι ελάχιστα πιο μπροστά τη στιγμή που φεύγει η μπάλα από το πόδι του Ματίγια.

Του Κώστα Μιαούλη

Σε ένα παιχνίδι που το πάθος ξεχείλισε, οι μονομαχίες έδωσαν και πήραν, ο καλά διαβασμένος Άρης, που κατάφερε να βάλει φρένο στην παραγωγική γραμμή του ΠΑΟΚ, με μόλις ένα σουτ στον στόχο (το γκολ του Βιεϊρίνια στο 39’), απέσπασε ισοπαλία 1-1, όπως ακριβώς είχε πράξει και στον αγώνα Κυπέλλου των δύο ομάδων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Άρης είχε τις προϋποθέσεις να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ, με φοβερό κέντρο και τους Ματίγια και Σιώπη να κάνουν καταπληκτική δουλειά. Όμως ο Βιεϊρίνια στο 39’ με ένα σουτ από 35 μέτρα, εκτέλεσε τον Κουέστα και έκανε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να χτίσει στην επανάληψη για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη νίκη, το δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμα χειρότερο ρυθμό από το πρώτο και ο Άρης περίμενε τη στιγμή του μέχρι το 85’ όταν ο Βέλεθ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, από αντικανονική θέση, έγραψε το 1-1, στην 15η ισοπαλία των δύο αντιπάλων στα μεταξύ τους ματς στην Τούμπα.

Στο +10 ο Δικεφαλος του Βορρά, με αγώνα περισσότερο από τον Ολυμπιακό, καθαρά 5ος ο Άρης στο +3 από τον 6ο Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ο Άρης από το ξεκίνημα του αγώνα είχε σαν στόχο να κρατήσει τη συνοχή των γραμμών του σε κοντινές αποστάσεις και να πάρει το κέντρο. Μάλιστα βγήκε από την αρχή για να επιτεθεί και δίχως να παραχωρήσει χώρους στον αντίπαλο του, με τους Ματίγια και Σιώπη να πραγματοποιούν πολύ καλό πρώτο μέρος.

Στο 12ο λεπτό, ο Ματίγια από μια απομάκρνυση του Βαρέλα, είδε την μπάλα να στρώνεται στο δεξί του πόδι και εξαπέλυσε το σουτ που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Ο Άρης απείλησε εκ νέου στο 17ο λεπτό από «στημένη» φάση όταν ο Λάρσον έκανε τη σέντρα και ο Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα έξω.

Παρά την αυξημένη κατοχή της μπάλας, ο πρωτοπόρος δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις μπροστά από τα καρέ του Κουέστα. Ένα σουτ του Βιεϊρίνια από μακριά ήταν το μόνο που είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης στο 32’ είχε ευκαιρία να βγάλει μεγάλη φάση όταν ο Λάρσον με τρεις συμπαίκτες του έφυγε σε κόντρα επίθεση εναντίον δύο παικτών του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά η πάσα του δεν ήταν σωστή.


Στο 38’ από προσπάθεια του Βιεϊρίνια από αριστερά και πάσα με το κεφάλι του Ελ Καντουρί στον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως ήθελε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό από μια σέντρα του «Μπίσε» ξεκινάει η φάση του γκολ. Ο Ολλανδός σέντραρε, ο Σιώπης απομάκρυνε με το κεφάλι. Ο Ελ Καντουρί έστρωσε στον Βιεϊρινια και αυτός από 35 μέτρα με ένα σουτ κοντά στο έδαφος, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα που ήταν αδύνατο ν’ αντιδράσει και έτσι έγινε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει κάρτα για θέατρο, σε πτώση εντός περιοχής και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται σε μαρκάρισμα του Τζανακάκη πάνω στον Μπίσεσβαρ για δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του Άρη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να προσπαθεί να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο στη μεσαία γραμμή, αλλά με την τάση να γίνει πιο επιθετικός. Ο ΠΑΟΚ έχοντας το σκορ από το πρώτο μέρος, συνέχιε να μην έχει το επίπεδο απόδοση, άλλων αγώνων, βγάζοντας και κόπωση. Ο Λουτσέσκου σε μια προσπάθεια να σουλουπώσει το κέντρο του, έριξε τον Ολιβέιρα αντί του Σάκχοφ στον αγώνα. Ο Σάββας Παντελίδης απάντησε με την είσοδο του Γιουνές στο παιχνίδι, αντί του Νίκολα Μαρτίνες οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Ντιγκινίνι να πηγαίνει πλέον πίσω από τον Τυνήσιο.

Το ματς δεν άλλαζε τέμπο με τον ΠΑΟΚ πάντως να αρχίζει να ελέγχει κάπως καλύτερα την κατάσταση, με την είσοδο του Ολιβέιρα, χωρίς πάντως να πλησιάζει εύκολα στην καλά στημένη άμυνα του Άρη. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παρά την είσοδο του Γιουνές, δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα με το πρώτο μέρος στο κέντρο του γηπέδου και το ματς κύλησε με πολύ χαμηλό ρυθμό και με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τα κεκτημένα με το 1-0 μέχρι το 85’.

Ο Άρης κέρδισε φάουλ, ο Ματίγια το εκτέλεσε έξω από την αριστερή γωνία της περιοχής και ο Βέλεθ φεύγοντας από αντικανονική θέση (σε μια δύσκολη και οριακή φάση) με κεφαλιά έκανε το 1-1, ισοφαρίζοντας το ματς. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα 2ο γκολ, η ομάδα του Παντελίδη κράτησε τον βαθμό και πήρε για 2η φορά φέτος αποτέλεσμα στην Τούμπα μετά το ματς Κυπέλλου.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ (56’ Ολιβέιρα), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (67’ Πέλκας), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Άκπομ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Ίνγκασον, Σφιντέρσκι, Λημνιός, Ενρίκε

Άρης: Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ (85’ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (89’ Ιντζόγλου), Νίκο Μαρτίνες (64’ Γιουνές), Λάρσον, Ντιγκινί

Στον πάγκο έμειναν οι: Αναγνωστόπουλος, Δεληζήσης, Ανάκογλου, Σαββίδης

Πηγή: sport-fm.gr