Αυτές είναι οι ομάδες που πέρασαν στη φάση των «16» του Europa League

Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η φάση των «32» του Europa League και, πλέον, είναι γνωστές οι 16 ομάδες που το μεσημέρι της Παρασκευής θα μπουν στην κληρωτίδα. 

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League σφράγισε με εντυπωσιακό τρόπο η Ίντερ. 

Παρόλο που ο Ικάρντι ήταν ξανά εκτός, η ομάδα του Σπαλέτι εμφανίστηκε παραγωγικότατη στην επίθεση και ντούμπλαρε με τεσσάρα (4-0) τις νίκες επί της Ραπίντ Βιέννης. 

Πριν καν συμπληρωθεί το 20λεπτο, οι «νερατζούρι» είχαν ήδη διαλύσει κάθε υποψία ανατροπής του 0-1 στο πρώτο ματς: Χάρη σε διαγώνιο σουτ του Βεσίνο (11’) και βολέ του Ρανόκια από το ύψος της περιοχής (18’). 

Από ‘κει και πέρα το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν ήταν διαχείριση του ματς, πριν δώσουν διαστάσεις στη νίκη τους στο τελευταίο δεκάλεπτο: 

Πρώτα με υπέροχη ενέργεια και πλασέ του Πέρισιτς (80’) και έπειτα με τον Πολιτάνο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης (87’).

Ούτε που χρειάστηκε να ιδρώσει η Τσέλσι κόντρα στη Μάλμε. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι μετά τη νίκη της στη Σουηδία, έφτασε σε δεύτερη επικράτηση, αυτή τη φορά με 3-0, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ της στο δεύτερο ημίχρονο και επικεντρώνεται πλήρως στον τελικό της Κυριακής (24/2) για το Λιγκ Καπ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. 

Σε ό,τι αφορά το ματς, οι «μπλε» έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο- αγγαρεία, μπήκαν σαφώς πιο γκαζωμένοι στο δεύτερο μέρος και άνοιξαν το σκορ στο 55’ με τον Ζιρού έπειτα από ασίστ του Γουίλιαν, ενώ στο 74’ ο Μπάρκλεϊ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπένγκτσον. 

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Χάντσον-Οντόι στο 84’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. 

O πιο «ηχηρός» αποκλεισμός ήταν της Μπέτις από την Ρεν, με τους Γάλλους να επικρατούν στην Ανδαλουσία με 3-1 και να προκρίνονται πανηγυρικά (το πρώτο ματς είχε τελειώσει ισόπαλο, 3-3), ενώ στην «Μπάι Αρένα» η Κρασνοντάρ με το 1-1 κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, πήρε το «εισιτήριο» (0-0 το πρώτο ματς στην Ρωσία).

Οι 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι οι: Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Νάπολι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σάλτσμπουργκ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Άρσεναλ, Σλάβια Πράγας, Κρασνοντάρ, Ρεν, Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Τσέλσι, Ίντερ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 και 14 Μαρτίου και ο μεγάλος τελικός στις 29 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού.