Έτοιμος να παίξει με την εθνική στο μουντιάλ μπάσκετ ο Αντετοκούνμπο

Την πρόθεσή του να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, που θα λάβει χώρα στην Κίνα το προσεχές καλοκαίρι, εξέφρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Ναι, θα είμαι εκεί», είπε ο Αντετοκούνμπο, μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει του All-Star Game του NBA, όπου έχει εκλεγεί αρχηγός μίας εκ των δύο ομάδων.

Ξεκαθάρισε πως θα χάσει το μουντιάλ του μπάσκετ μόνον εφόσον έχει πρόβλημα με τραυματισμούς. «Ας χτυπήσουμε ξύλο, να μείνω υγιής», είπε χαρακτηριστικά, ενώ χτυπούσε το τραπέζι όπου καθόταν για την συνέντευξη Τύπου.

Η «επίσημη αγαπημένη» έχει ήδη προκριθεί στην διοργάνωση, η οποία αρχίζει στις 31 Αυγούστου.

Ο Γιάννης σημείωσε πως του αρέσει πολύ το ψευδώνυμό του, «Greek Freak», διότι αντιπροσωπεύει μέρος του εαυτού του. Διευκρίνισε όμως πως πάντοτε θα αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως «Γιαννάκη» κι όχι ως «Γιάνναρο».

Πολλοί αστέρες του NBA αναμένεται να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία των αμερικανικών ομάδων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει περίπου μία εβδομάδα μετά τον μεγάλο τελικό της 15ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή: skai.gr