Κλείσιμο

Μπαράζ νομοσχεδίων και εξεταστικών (;) προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης

Μπαράζ νομοσχεδίων και πιθανόν εξεταστικών, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προειδοποιώντας για βαρύ νομοθετικό έργο μετά το πέρας της Αναθεώρησης του Συντάγματος,  σε βαθμό που όπως σχολίασε «θα στενάξουν οι υπηρεσίες».  

Εκτός από κρίσιμα νομοθετήματα, ο Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκα και σε μεγάλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η Δικαιοσύνη.

«Δεν ξέρω αν θα έρθουν εξεταστικές επιτροπές, απ’ αυτές που έχουν παραμείνει ως υπόλοιπα. Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε και για τον Παπαντωνίου, μια τυπική για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενδεχομένως κάποιες ενοποιημένες για το Μάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά προκαλώντας ερωτηματικά, ενώ ο ίδιος δεν απέκλεισε και προανακριτικές επιτροπές.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι έχουν ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή σχετικές δικογραφίες κατόπιν μηνύσεων συγγενών των θυμάτων.

Διαδικαστικά, εναπόκειται στη βούληση των κομμάτων και πιο συγκεκριμένα στη ΝΔ που διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό 60 βουλευτών που απαιτούνται από τον Κανονισμό της Βουλής, για να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά