Κλείσιμο

Ισοπαλία με 1-1 στο ματς Πάοκ και ΑΕΚ

Δεν χάνει πουθενά ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε χαρακτήρα στο ΟΑΚΑ και παρότι έπαιξε για μία ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ζαμπά, έμεινε όρθια κόντρα στην ΑΕΚ (1-1) και πήρε σπουδαίο βαθμό, παραμένοντας αήττητη στο πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στο +6 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, τον οποίο υποδέχονται την ερχόμενη Κυριακή σε ένα ντέρμπι… αποδείξεων!

Ο Μαουρίτσιο από ασίστ του Βαρέλα άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, ωστόσο ο Ζαμπά άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές στο 32’, σε μια αυστηρή απόφαση του διαιτητή!

Λίγο νωρίτερα (21’), βέβαια, ο Δανός ρέφερι δεν είχε δει το χέρι του Σάκχοφ μέσα στην περιοχή, όπου και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να έχει δεχτεί ήδη από νωρίτερα μία κίτρινη κάρτα! Ο Πόνσε με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα… φαρμάκι του Λιβάγια έφερε το ματς στα ίσα στο 74ο λεπτό, με την ΑΕΚ να πιέζει στη συνέχεια και να ψάχνει το γκολ της ανατροπής αλλά να μην φτιάχνει κάποια ουσιαστική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη.

Εξαιρετική απόδοση από τον Κρέσπο, ο οποίος ίσως ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ενώ και ο Βαρέλα ήταν θετικότατος ωστόσο φέρει ευθύνη στο γκολ των γηπεδούχων καθώς έχασε τον Πόνσε. Μεστό παιχνίδι και από τον σκόρερ Μαουρίτσιο, δεν κατάφεραν να φανούν οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα οι Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί αφού μετά την αποβολή οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν αισθητά.

Ο Μάνταλος μακράν ο καλύτερος της ΑΕΚ, βοήθησε στο φουλ την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, ενώ και ο Κρίστισιτς με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα ήταν θετικότατος.

Η αρχή

Με διάταξη 3-5-2 και χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου να αποτελούν την τριάδα των στόπερ. Ο Γκάλο σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, ο Χουλτ στην αριστερή πλευρά και οι Άλεφ, Μάνταλος, Μπακασέτας στον άξονα. Στην επίθεση για τους «κιτρινόμαυρους» το… γνωστό δίδυμο με Λιβάγια και Πόνσε.

Μίνι εκπλήξεις από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο σχήμα του ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να αφήνει στον πάγκο τον Πέλκα αλλά και τον Λημνιό. Ο Πασχαλάκης στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας. Σάκχοφ και Μαουρίτσιο το δίδυμο στα χαφ, με τον Μπίσεσβαρ να παίζει μπροστά τους και νε έχει ρόλο οργανωτή. Ο Ζαμπά στο ένα άκρο, ο Ελ Καντουρί στο άλλο και ο Άκπομ μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Με σκοπό να πιέσει τον ΠΑΟΚ και να ψάξει το γρήγορο γκολ μπήκε η ΑΕΚ στο ματς. Η ομάδα του Ουζουνίδη εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι αντίπαλοι της έδωσαν χώρο και πίεζαν αρκετά, κερδίζοντας δύο γρήγορα κόρνερ.

 Έφτιαξαν δε και μία πολύ καλή φάση στο 5ο λεπτό με τον Λιβάγια να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Πασχαλάκης είχε καλή αντίδραση. Αυτή η ευκαιρία έδειξε να αφυπνίζει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όσο περούσε η ώρα έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και την πρώτη φορά που πάτησαν περιοχή, βρήκαν γκολ!


Ήταν το 10ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Ελ Καντουρί εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βαρέλα νίκησε στον αέρα τον Τσιγκρίνσκι που ουσιαστικά έχασε το μαρκάρισμα του αντιπάλου του και ο Μαουρίτσιο σε ρόλο… φορ, εκτέλεσε τον Μπάρκα εξ επαφής (0-1)!

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Λουτσέσκου, που έφτιαξε μια καλή φάση με τον Ζαμπά, και έδειξε να επηρεάζει την ΑΕΚ που δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα και να την κυκλοφορήσει σωστά. Τα λεπτά περνούσαν, η ΑΕΚ προσπαθούσε να βγάλει αντίδραση και στο 21’ ζήτησε σωστά πέναλτι. Της το αρνήθηκε, όμως, ο διαιτητής καθώς δεν είδε το χέρι του Σάκχοφ (σσ. είχε πάρει ήδη κίτρινη κάρτα από νωρίς) μέσα στην περιοχή στην εναέρια μονομαχία με τον Άλεφ.


Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το ματς αλλά λίγο μετά το μισάωρο έμεινε με παίκτη λιγότερο από μια αυστηρή απόφαση του διαιτητή, ο οποίος θεώρησε σωστό να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζαμπά για φάουλ στον Χουλτ.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ βρήκε τον αντίπαλό του αλλά φάνηκε αυστηρή η δεύτερη κίτρινη από τον Δανό ρέφερι. Μετά από αυτό, η ομάδα του Λουτσέσκου κλείστηκε περισσότερο στο… καβούκι της και πέτυχε αυτό που ήθελε, να πάει με το προβάδισμα στο ημίχρονο.

Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κρίστισιτς αντί του Μπακάκη, ενώ άλλαξε και τη διάταξη σε 4-4-2 με ρόμβο.

Η ΑΕΚ είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία αλλά τα χαλούσε διαρκώς στην τελική πάσα! Είτε οι σέντρες του Γκάλο δεν ήταν καλές, είτε οι προσπάθειες που επιχειρούσαν οι Λιβάγια, Μπακασέτας και Μάνταλος ήταν ημιτελείς.

 Η ΑΕΚ δυσκολευόταν στο φουλ σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έπαιζε κλειστά αλλά κρατούσε εύκολα τον αντίπαλο του μακριά από την εστία του Πασχαλάκη.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν την μοναδική αμυντική τους ολιγωρία στο ματς στο 74ο λεπτό όταν ο Βαρέλα έχασε τον Πόνσε, ο οποίος έδειξε ακόμη μια φορά ότι διαθέτει το ένστικτο του… killer και με καρφωτή κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1! Το σκορ ήταν πλέον ισόπαλο, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει ψυχολογία και είχαν παίκτη παραπάνω και έδειχναν να πιστεύουν στην ανατροπή.

Αυτή, όμως, δεν ήρθε ποτέ καθώς δεν κατάφεραν να φτιάξουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει έναν σπουδαίο βαθμό στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Κρίστισιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Χουλτ, Άλεφ (60' Μπογέ), Μπακασέτας (87' Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (64' Μίσιτς), Μαουρίτσιο, Μπίσεσβαρ (59' Λημνιός), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (84' Πέλκας), Ακπομ.

Διαιτητής: Μάικλ Τίγκααρντ (Δανία)
Βοηθοί: Ντένις Ράσμουνσεν (Δανία), Νιλς Χογκ (Δανία)
Τέταρτος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Πηγή: ΣΠΟΡΦΜ