Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη με «όπλα» Φορτούνη Λάζαρο

Έλαμψαν και… καθάρισαν Φορτούνης-Χριστοδουλόπουλος.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με σχετική άνεση τον Αστέρα επικρατώντας 2-0 μέσα στην Τρίπολη και παρέμεινε στο -8 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ, στο +6 από ΑΕΚ και στο +10 από τον Ατρόμητο.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 28’ έπειτα από ωραία μπαλιά του Λάζαρου, που στο 50’ εκτέλεσε με προβολή μετά από μεταβίβαση του διεθνή μεσοεπιθετικού από στημένη φάση.

Οι Αρκάδες είχαν ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 25’, όταν ο Φερνάντεθ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σα, αλλά συνολικά δεν απείλησαν πολύ οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν χωρίς Ιγκλέσιας-Καλτσά, ενώ ο Μανιάς δεν ήταν στο βασικό σχήμα. Προσέφερε θέαμα, αλλά επέστρεψε στην... αστοχία ο Ποντένσε.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι για να μείνει ζωντανός (με τις όσες ελπίδες έχει εδώ και καιρό) για τη διεκδίκηση του τίτλου, έπρεπε να περάσει από την Τρίπολη, καθώς είχε νικήσει λίγο πριν ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ, δίνοντας συνέχεια στο σερί του.

Έχοντας (και) αυτό το δεδομένο, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με αρκετή φόρα στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να πιέσουν από νωρίς (όπως κάνουν σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια) με στόχο ένα γρήγορο γκολ. Κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα στο ξεκίνημα, είχαν ρυθμό και ανάγκασαν τον Αστέρα να τους περιμένει.

Ήταν ανώτεροι συνολικά (η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από τον Αστέρα) στο πρώτο μέρος, στο οποίο δεν έγιναν και πολλές φάσεις της προκοπής. Ο ανεβασμένος, λόγω των δύο γκολ με Ξάνθη, Ντάνιελ Ποντένσε, ζέστανε στο 4’ τους φιλοξενούμενους με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής, που έδιωξε ο Παπαδόπουλος.

Οι Πειραιώτες έλεγξαν την κατάσταση στα πρώτα λεπτά, όπου έκαναν το παιχνίδι τους, με τους Αρκάδες να ισορροπούν σταδιακά από εκεί και μετά. Ο Σισέ βρήκε εστία (χωρίς να νικήσει τον Παπαδόπουλο) στο 21’, αλλά λίγο πριν καταλογίστηκε φάουλ κατά του υψηλόσωμου στόπερ και ο Γκιγέρμε με τη σέντρα-σουτ δεν αιφνιδίασε τον Έλληνα γκολκίπερ. Κάτι τέτοιο έδειχνε να συμβαίνει με την άμυνα του Αστέρα στο γέμισμα (27’) του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός.

Πάντως, εξαιρώντας το γκολ, η καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος, άνηκε στην ομάδα του Παράσχου. Ο Τσιλιανίδης κινήθηκε τάχιστα από τα δεξιά, έκανε γύρισμα για τον Φερνάντεθ που με τη μια έπιασε σκαστό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι (25’) του Σα στη μοναδική φάση που ένιωσε πίεση στα πρώτα 45'.

Λίγα λεπτά μετά, ο Αστέρας τιμωρήθηκε από τον αντίπαλό του. Ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε με εξαιρετική μεταβίβαση από αριστερά τον Φορτούνη, που κινήθηκε ωραία σαν κρυφός φορ για να εκτελέσει με το κακό του πόδι. Στη συνέχεια και μέχρι την ανάπαυλα, το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν μια καλή συνεργασία Ποντένσε με Χασάν, που δεν έφερε τελική προσπάθεια.

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα και στο β’ ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτήν τη φορά ανταμείφθηκε.

Ο Φορτούνης έγινε δημιουργός με στημένη φάση και ο Χριστοδουλόπουλος εκτελεστής με προβολή για το 2-0 (50’).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο (71’, 72’) με τον Ποντένσε για τρίτο τέρμα και στην πρώτη ήταν… κρίμα που δεν μπήκε, αφού δεν έπιασε όσο καλό σουτ έπρεπε κι ενώ νωρίτερα άδειασε με διαδοχικές ντρίπλες τον μισό Αστέρα.

Η μοναδική καταγεγραμμένη καλή ευκαιρία του Αστέρα (στο 83' πήγε στα δίχτυα η μπάλα, αλλά ο Βαλιέντε ήταν οφσάιντ) ήταν η φάση με τον Μανιά που βρέθηκε απέναντι από τον Σα και λίγο πλάγια, αλλά πάσαρε για να βρει συμπαίκτη του σε θέση βολής.

Λίγη ώρα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ο Γκερέρο δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Φορτούνη και ο Παπαδόπουλος έκανε κι άλλη καλή επέμβαση, όπως και με τον Χριστοδουλόπουλο λίγο πριν το φινάλε. Κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος της αναμέτρησης...

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Άνχελ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος (76' Ρόλε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεθ (77' Βλάχος), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Δουβίκας (56' Μανιάς)

Στον πάγκο των Αρκάδων έμειναν: Αθανασιάδης, Σάλας, Μπελόκ, Ματρικάρντι

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (78' Μεριά), Κούτρης, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Χάσαν (63' Γκερέρο)

Στον πάγκο του Ολυμπιακού έμειναν οι: Χουτεσιώτης, Τοροσίδης, Φετφατζίδης, Μασούρας

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης.
Βοηθοί: Γεώργιος Χατζηνάκος, Σπυρίδων Βασιλόπουλος
4ος Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr