Άκπομ όπως λέμε Πρίγιοβιτς και καλπασμός του ΠΑΟΚ για τον τίτλο

Ο Άκπομ είχε δύο γκολ (35,’80’), μία ασίστ στο γκολ του Ζαμπά στο 65’, ο Μάτος άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και ο ΠΑΟΚ με πειστική εμφάνιση ισοπέδωσε τον ΟΦΗ με 4-0, πιάνοντας εξαιρετική απόδοση κατά διαστήματα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε τους 47 βαθμούς.

Οι Κρητικοί πάλεψαν μέχρι το 60ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσαν να προβάλλουν αντίσταση στον λυσσασμένο ΠΑΟΚ που είναι φανερό πως βρίσκει το αντίδοτο στην φυγή του Πρίγιοβιτς, όχι μόνο με τον Άκπομ, αλλά και με την πολυφωνία στην επίθεση. Τις πέντε ασίστ στο πρωτάθλημα, έφτασε ο Ζαμπά, 100 παρουσίες για τον Μπίσεσβαρ με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το ματς

Με 4-2-3-1 ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά από την αρχή και να βρει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο ο ΟΦΗ, δεν δίστασε να βγει μπροστά σε κάποιες περιπτώσεις και να δοκιμάσει να αιφνιδιάσει.

Στο 10ο λεπτό ήταν ο Σασί που προσπάθησε ν’ απειλήσει για πρώτη φορά τα καρέ του Πασχαλάκη, ωστόσο η προσπάθεια του ήταν άστοχη. Στο 19’ ο Άκπομ που πήρε τις κόντρες από τον Παπάζογλου, είχε την πρώτη σπουδαία στιγμή, αφού πήρε την κόντρα από τον Παπάζογλου, αλλά ο Στρέζος είχε απάντησε στο σουτ του στράικερ του ΠΑΟΚ.

Ο πρωτοπόρος ανέβασε τον ρυθμό του και με ένα εκρηκτικό τέταρτο, καθάρισε το παιχνίδι. Στο 24’ με έναν γνώριμο τρόπο, αφού ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα του ΟΦΗ «κόλλησε» και ο Μάτος ερχόμενος από πίσω με πολλή δύναμη και καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στο 29’ εφόρμηση του Ελ Καντουρί από αριστερά βρίσκει σε ετοιμότητα τον Στρέζο στην κλειστή του γωνία, ενώ στο 30’ ο Σάκχοφ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ, στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ από πολύ καλή θέση. Στο 34’ ο Μαουρίσιο χάνει ευκαιρία μετά από ωραία συρτή σέντρα του Ζαμπά από αριστερά, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ καθάρισε το ματς.

Ο Μάτος έκανε την κούρσα από τα δεξιά, πέταξε την μπάλα ακ στον Ζαμπά, που σέντραρε και ο Άκπομ με προβολή έκανε το 2-0. Ο Βρετανός στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έχασε την ευκαιρία για το τρίτο γκολ μετά από πάσα του Σάκχοφ, αλλά το πλασέ του φορ του ΠΑΟΚ πέρασε λίγο έξω από την εστία του Στρέζου.

Η επανάληψη βρήκε τον Δικέφαλο του Βορρά να μην έχει τα εκρηκτικά διαστήματα του πρώτου μέρους και τον ΟΦΗ να προσπαθεί δειλά-δειλά να ψάξει ένα γκολ για να μειώσει, αλλά ο Σασί σε δύο περιπτώσεις δεν ήταν όσο αποτελεσματικός θα έπρεπε.

Στην πρώτη έκανε μια σέντρα πολύ προωθημένη για τους δύο συμπαίκτες του που ήταν στην περιοχή, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, στο 60ο λεπτό βιάστηκε να σουτάρει.

Ένα κλέψιμο στη μεσαία γραμμή αρκούσε στον ΠΑΟΚ, για να βρει και ένα 3ο γκολ στον ανοικτό χώρο, με τον Μπίσεσβαρ να βγάζει κάθετα στον Άκπομ που έκοψε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Λέο Ζαμπά κι αυτός με δεξί πλασέ νίκησε για 3η φορά τον Στρέζο.

Από εκεί και μετά ο Λουτσέσκου θέλησε να δώσει ανάσες σε βασικούς, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε λεπτό. Με τον Άκπομ να ψάχνει επίμονα το γκολ, ο Βρετανός τελικά το βρήκε αφού πήρε την μπάλα μετά την απίθανη κούρσα του Ζαμπά στο 80’ και με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης.

Λίγο μετά ο Ποτουρίδης του στέρησε το χατ-τρικ, αφού ο Βρετανός είχε πάρει το ριμπάουντ από απόκρουση του Στρέζου σε πλασέ του Ζαμπά.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (72’ Κάνιας), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (67’ Πέλκας), Καντουρί (81’ Σβιντέρσκι), Ακπόμ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Γιαννούλης, Μίσιτς, Λημνιός.

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Γιαννούλης, Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Σασί (62’ Ντίνας), Κοροβέσης, Βουό (68’ Γιακουμάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σωτηρίου, Μπολάκης, Οικονόμου, Κυριακίδης, Ναμπι.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr