Απόδραση για την ΑΕΚ διά... χειρός Μάνταλου

Δεν μπόρεσε μεν να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων παιχνιδιών της αλλά η ΑΕΚ πέρασε από τη Νέα Σμύρνη (0-2), παραμένοντας στην 3η θέση και μείωσε την διαφορά στους τρεις βαθμούς από τον 2ο Ολυμπιακό που δοκιμάζεται την Κυριακή από τον Αστέρα Τρίπολης.

Παρ' όλα αυτά, το ματς σημαδεύτηκε από το πολύ σοβαρό διαιτητικό λάθος του ρέφερι Ευαγγέλου, στη φάση με την οποία επί της ουσίας κρίθηκε η αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, στο 14' ο Μάνταλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Πόνσε, αλλά το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού ο αρχηγός της «Ένωσης» είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι, εξασφαλίζοντας πλεονέκτημα στη φάση.

Έκτοτε, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν κάποια σπουδαία ευκαιρία, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα (45') και κεφαλιά του Οικονόμου (47'). Ωστόσο μπόρεσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όταν στο 92' και με τον Πανιώνιο να βρίσκεται πάνω από τη σέντρα, ο Μανοΐλοβιτς έκανε τραγικό λάθος που έδωσε την ευκαιρία στον Πόνσε σε κενή εστία να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο απόλυτα διαβασμένος Πανιώνιος είχε ευκαιρίες (Ντουρμισάι 4', 45', 61', παραλίγο αυτογκόλ του Γκάλο στο 80', Τσιλούλης 88'), αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία από αυτή, μένοντας στην... παρηγοριά της καλής εμφάνισης.

Πέρα από τη φάση του 1-0, ο Ευαγγέλου ελέγχεται πειθαρχικά και για τη φάση του 36', που θα μπορούσε να αποβάλει τον Ντουρμισάι για πολύ άσχημο μαρκάρισμα του Ντουρμισάι στον Χουλτ.

Το ματς

Με σκοπό να επιβάλλει το δικό της ρυθμό και να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας, μέχρι να βρει τις προϋποθέσεις να σκοράρει, παρατάχθηκε η ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αν και σε πολλές στιγμές αυτή η πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν φλύαρη.

Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα δημιουργήθηκε από πλευράς Νεοσμυρνιωτών, όταν μόλις στο 4’ η μπάλα από το σουτ του Σίντι Αλί κόντραρε στα πόδια του Οικονόμου και στην επιστροφή ο Ντουρμισάι έκανε το πολύ δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον Μπάρκα σε εντυπωσιακή επέμβαση. Από το κόρνερ ο Μπανανά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Χωρίςη ΑΕΚ να έχει δημιουργήσει υποψία ευκαιρίας στο 14’ βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα, με ένα γκολόμως που όσο όμορφο κι αν ήταν δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Συγκεκριμένα, Μάνταλος και Πόνσε έπαιξαν το «1-2», με τον αρχηγό της «Ένωσης» να φέρνει μπροστά του την μπάλα με το χέρι, ο Ευαγγέλου δεν είδε ποτέ την παράβαση και με εύκολο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια, λόγω πιθανότατα και του τρόπου που σημειώθηκε το γκολ, οι Νεοσμυρνιώτες δεν μπορούσαν να πειθαρχήσουν δημιουργικά, αλλά την ίδια ώρα και η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα σπουδαίο στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού, δημιουργώντας την επόμενη ευκαιρία της στο 45’. Αυτή ήρθε από τα πόδια του Μπακασέτα, με την μπάλα από το σουτ να περνά ξυστά από το δοκάρι του Μανοΐλοβιτς.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ΑΕΚ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 48' με την κεφαλιά του Οικονόμου και θα περίμενε κανείς, αν μη τι άλλο μια καλύτερη εμφάνιση, μην έχοντας το άγχος για να ανοίξει το σκορ. Τελικά, αυτό δεν συνέβη ποτέ... Η φλύαρη πρωτοβουλία των κινήσεων συνεχιζόταν και μάλιστα όσο περνούσε η ώρα ο Πανιώνιος άρχιζε να διεκδικεί όλο και περισσότερο κάτι από το ματς.

Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε στο 61', με τον Ντουρμισάι να εκτελεί με δύναμη το φάουλ και την μπάλα να περνά ξυστά από την εστία του Μπάρκα, με την ΑΕΚ να αφυπνίζεται ανασταλτικά, αφού στο επόμενο 20λεπτο, μπορούσε με άνεση να διαχειρίζεται την όποια πίεση ασκούσαν οι γηπεδούχοι. Ωστόσο, το 0-1 άφηνε τα πάντα ανοιχτά και λίγο έλειψε να συμβεί η ισοφάριση από τον... Γκάλο.

Ο μπακ της «Ένωσης» στην προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα στον Μπάρκα με το κεφάλι, την έστειλε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του διεθνούς γκολκίπερ, ενώ η τελευταία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 88' ήταν και η μεγαλύτερη. Ο Τσιλούλης πήρε την ασίστ από τον Κούρντι, αλλά και πάλι ο Μπάρκας είπε «όχι» στον νεαρό μεσοεπιθετικό των Νεοσμυρνιωτών.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 92', καθώς τη στιγμή που όλοι οι παίκτες του Πανιωνίου έψαχναν την ισοφάριση και είχαν αφήσει το δικό τους μισό ακάλυπτο, ο Πόνσε εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μανοΐλοβιτς και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε για το 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπανανά (65' Καμαρά), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Σίντι Αλί (77' Τσιλούλης), Κούρντι, Κόρμπος, Κεϊτά (39' Μανθάτης), Ντουρμισάι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (81' Μπογέ), Αλεφ, Μάνταλος, Χουλτ, Κλωναρίδης (61' Κρίστιτσιτς), Πόνσε.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr