ΑΕΚ με σπασμένα τα φρένα!

Έχει πάρει μπρος και δεν... σταματιέται η ΑΕΚ! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με νέα καλή εμφάνιση, έκανε «φύλλο και φτερό» τον αδύναμο Κισσαμικό, επικρατώντας με 5-0 και «σφράγισε» την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 1-1 του πρώτου ματς!

Ο Γκάλο με φαουλάρα άνοιξε το σκορ (20’) για τους «κιτρινόμαυρους», για να γίνει λίγο αργότερα (28’) δημιουργός και τον Κρίστισιτς να σκοράρει στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα της Ένωσης! Ο Μάνταλος με πέναλτι έγραψε το 3-0 στο 56’, για να έρθει ο Λιβάγια από τον πάγκο και να σκοράρει δις (78’, 82’) για το τελικό 5-0.

Θετικότατος στην πρώτη του συμμετοχή στο βασικό σχήμα ο Νέναντ Κρίστισιτς, φοβερός για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ροντρίγκο Γκάλο που... φωνάζει για ανανέωση! «Κατάπιε» χιλιόμετρα ο Μπακάκης, βοήθησαν ξανά και δείχνουν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο οι Άλεφ και Μάνταλος.

Πολύ καλή η εικόνα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, είχαν τις ευκαιρίες τους και θα μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ. Ωστόσο, κατέρρευσαν στο δεύτερο ημίχρονο και αποχαιρετούν την διοργάνωση με μια βαριά ήττα!

Έτσι ξεκίνησαν

Ίδια διάταξη (3-5-2) όπως και στα προηγούμενα ματς από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια με τον Μπάρκα να παίρνει ανάσες, με τους Σβάρνα, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι να αποτελούν την τριάδα στα στόπερ.

Γκάλο και Μπακάκης τα δύο μπακ-χαφ, ο Άλεφ εξάρι και οι Μάνταλος, Κρίστισιτς ήταν οι εσωτερικοί μέσοι. Ο Πόνσε για ακόμη ένα ματς στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπογέ να τον πλαισιώνει.

Με 4-2-3-1 παρέταξε από την άλλη πλευρά τον Κισσαμικό ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο Παπαδόπουλος στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Τόλι, Ζιούλη, Φαζό και Καραγεώργη στην τετράδα της άμυνας. Γκίνι και Τεγούσης στον άξονα, με τους Σάλιακα, Σιμόν και Χαλκιαδάκη να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ρίσκι.

Το ματς

Με διάθεση να παίξουν ανοιχτά και να... χαρούν το παιχνίδι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι.

Δεν κλείστηκαν, πίεζαν τους αντιπάλους τους και τους οδηγούσαν πολλές φορές σε αβίαστα λάθη, έχοντας και την πρώτη ευκαιρία στο 9ο λεπτό όταν ο Χαλκιαδάκης σούταρε εκτός περιοχής αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν καλά στο ξεκίνημα, ήταν νωθροί και έβγαζαν γενικότερα μια χαλάρωση στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν το πλήρωσαν.

Αντιθέτως, μάλιστα, έφτασαν στο γκολ στην πρώτη τους τελική εντός της εστίας με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη τους το τελευταίο διάστημα, τον Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 21ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Αυτό το τέρμα δεν πτόησε την καλοστημένη ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, η οποία λίγο έλειψε να ισοφαρίσει πέντε λεπτά μετά αλλά ο Τσιντώτας με ωραία επέμβαση δεν επέτρεψε στον Χαλκιαδάκη να σκοράρει. Σαν να μην έφθανε αυτό για τους Κρητικούς, η φουλ αποτελεσματική ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα στο 28ο λεπτό καθαρίζοντας το ματς και την υπόθεση πρόκριση.

Ο Γκάλο «έγραψε» ακόμη μία ασίστ τη φετινή σεζόν, κάνοντας το γύρισμα εκτός περιοχής και ο επερχόμενος Κρίστισιτς έπιασε το σουτ με το δεξί, το οποίο κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 2-0, με τον Σέρβο χαφ να σκοράρει στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα.

Το σκορ αυτό έδινε μια άνεση στην ομάδα του Ουζουνίδη, με τους «κιτρινόμαυρους» να προσπαθούν να πάιξουν κάθετο ποδόσφαιρο, να βγάζουν ορισμένες ωραίες συνεργασίες αλλά να είναι φλύαροι στην τελική προσπάθεια.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τους Κρητικούς αλλά ο Ρίσκι δεν κατάφερε να βρει εστία με σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Με φόρα και στο δεύτερο μέρος μπήκε η ΑΕΚ, η οποία σκόραρε και τρίτο τέρμα ξανά από στατική φάση.

Ήταν το 56ο λεπτό όταν ο Ζιούλης έκανε το λάθος, με τον Κρίστισιτς να κλέβει και να τροφοδοτεί τον Μπογέ, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον αρχηγό του Κισσαμικού και τον διαιτητή Τσαμούρη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ένα λεπτό μετά ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία και τον Παπαδόπουλο στην αριστερή, γράφοντας το 3-0.

Όλα είχαν κριθεί αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση και γι αυτό τον λόγο το ματς... έσβησε. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι δύο ομάδες δεν έβγαζαν και πολύ διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν, βέβαια, το ματς.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη όποτε ήθελαν πατούσαν περιοχή καθώς και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα παρατάνε και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το φινάλε σε δύο ακόμη τέρματα.

Αρχικά, ο Λιβάγια σκόραρε μετά από έξυπνη κομπίνα στο 78’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με διπλή προσπάθεια έγραψε το 5-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Άλεφ, Κρίστισιτς (70’ Μπότος), Μάνταλος, Μπακάκης, Μπογέ (74’ Κλωναρίδης), Πόνσε (58’ Λιβάγια).

Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Ζιούλης, Φαζός, Καραγεώργης, Γκίνι, Τεγούσης, Σάλιακας (72’ Κάσσος), Σιμόν, Χαλκιαδάκης (78’ Αρναρέλλης), Ρίσκι (63’ Καραγιάννης).

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθήνας)
Τέταρτος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Πηγή: ΣΠΟΡ ΦΜ
Πηγή: ΣΠΟΡ FΜ