Γλιτώνει την φυλακή αλλά πληρώνει πρόστιμο 19 εκατ. ευρώ ο Ρονάλντο

Πρόστιμο 18,8 εκατομμυρίων ευρώ δέχτηκε να πληρώσει ο αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο για φοροδιαφυγή που διέπραξε ενώ ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 33χρονος Ρονάλντο, που πλέον αγωνίζεται στην Ιταλία με τα χρώματα της Γιουβέντους, μετέβη σήμερα χαμογελαστός στο δικαστήριο της Μαδρίτης και σε λεπτά υπέγραψε τον προσυμφωνημένο συμβιβασμό. Συνοδευόταν από την αρραβωνιαστικιά του.

Η ποινή του προβλέπει επίσης φυλάκιση για 23 μήνες, την οποία όμως δεν θα εκτίσει καθώς η ισπανική νομοθεσία προβλέπει αναστολή για όποιον καταδικάζεται για πρώτη φορά και σε λιγότερα από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις ισπανικές εισαγγελικές Αρχές ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεν δήλωσε στην Εφορία σημαντικά έσοδα που του απέφερε η εμπορική αξιοποίηση της εικόνας και του ονόματός του την περίοδο 2011 έως 2014. Τα χρήματα φαίνεται πως διοχετεύονταν σε εταιρικές δομές όπου υπάρχει πολύ χαμηλή φορολογική επιβάρυνση.

Ο Ρονάλντο είχε ζητήσει να εισέλθει στο κτήριο από την πίσω είσοδο για να αποφύγει τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους όμως οι Αρχές απέρριψαν το αίτημά του και συνεπώς υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει την κεντρική πύλη.

Ο διάσημος αθλητής είχε αρχικά απορρίψει τις κατηγορίες όμως εν τέλει δέχτηκε να καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους συν προσαυξήσεις και ποινές.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο Ρονάλντο κερδίζει περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, εκ των οποίων περίπου το 40% προέρχεται από διαφημιστικές συμφωνίες.

Ο Ρονάλντο δεν είναι ο πρώτος μεγάλος αστέρας που τιμωρείται στην Ισπανία για φοροδιαφυγή. Ο «αντίζηλός» του Λιονέλ Μέσι είχε επίσης κριθεί ένοχος για απόκρυψη εισοδημάτων το 2017.
Πηγή: skai.gr