Ο Τσιτσιπάς στους «16» γράφοντας ιστορία!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Australian Open! Σε έναν αγώνα πραγματικό ντέρμπι, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να επιβληθεί με 3-1 σετ (6-3, 3-6, 7-6, 6-4) του Νικολόζ Μπασιλασβίλι και να προκριθεί στους "16" του τουρνουά!

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Τσιτσιπά που φτάνει τόσο μακριά στο συγκεκριμένο τουρνουά, με τον Έλληνα τενίστα να μοιάζει πεινασμένος για να φτάσει ακόμα πιο μακριά! Για να καταφέρει πάντως να προχωρήσει ακόμα περισσότερο θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του σπουδαίου Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος από την πλευρά του κέρδισε εύκολα με 3-0 σετ (6-2, 7-5, 6-2) τον Τέιλορ Φριτζ.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη, αφού ο Μπασιλασβίλι τα έδωσε όλα για να μπορέσει να αποκλείσει τον Τσιτσιπά.

Οι δύο τενίστες μοιράστηκαν τα δύο πρώτα σετ και μάλιστα με το ίδιο σκορ (6-3), με τον Τσιτσιπά να παίρνει το πρώτο σετ και τον Μπασιλασβίλι το δεύτερο. Η πραγματική μάχη ωστόσο έγινε στο τρίτο σετ, το οποίο κρίθηκε στο tie-break, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 9-7 στο τελευταίο γκέιμ  και να παίρνει το ψυχολογικό προβάδισμα στο παιχνίδι.

Ο Μπασιλασβίλι ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Παρά την απογοήτευσή του από την απώλεια του 3ου σετ συνέχισε να πιέζει στην συνέχεια για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο κρίσιμο σημείο ωστόσο ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και κατέκτησε τελικά και το τέταρτο σετ (6-4), πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην φάση των "16" του τουρνουά!

Πηγή: sport24.gr