«Καθάρισε» με Παππά πριν το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Έκανε το «10x10» στην Α1 και κάνει focus στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-69 του Προμηθέα στην Πάτρα για την 11η αγωνιστική (υπάρχει η εκκρεμότητα με τον Κολοσσό Ρόδου) και συνέχισε με το απόλυτο εντός των συνόρων, με τον Ρικ Πιτίνο να κάνει «σεφτέ» στις νίκες στην Ελλάδα μετά το πετυχημένο ντεμπούτο επί της ΤΣΣΚΑ.
Η αναμέτρηση ήταν «μάχη» στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν τα καλά (και προφανώς και τα άσχημα) σημεία τους στον αγώνα, χωρίς να καταφέρει κάποια από τις δύο να πάρει σημαντική… απόσταση.

Η πρώτη περίοδος ανήκε στην ομάδα του Γιατρά, που έκλεισε το συγκεκριμένο δεκάλεπτο με το 21-16. Κάπου εκεί ξεκίνησε να παίρνει μπρος ο Παναθηναϊκός, με τον κορυφαίο του παίκτη (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) γενικότερα στο ματς, τον Νίκο Παππά να δείχνει τις διαθέσεις του με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, διότι μέχρι τότε συνέχισε να νιώθει την… ανάσα του Προμηθέα Πατρών ο Παναθηναϊκός. Δηλαδή έως ότου να γίνει το 36-44 με τον φορμαρισμένο Καλάθη στα 7:39 πριν το φινάλε της 3ης περιόδου.

Κορυφαίος των νικητών ο Νίκος Παππάς με 18 πόντους και 5/7 τρίποντα, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Νικ Καλάθης (12π., 8ασ.) και ΝτεΣόν Τόμας (14π.). Από τους Αχαιούς, που υποχώρησαν στο 7-4, ξεχώρισε ο Ριόν Μπράουν με 23 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 34-35, 50-61, 69-86

Πηγή: sport-fm.gr