Νίκη με τριάρα για τον Ολυμπιακό με φόρα από την Μίλαν

Λιγότερο από 72 ώρες μετά τον θρίαμβο με τη Μίλαν, ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε για ένα μισάωρο από την σφιχτή άμυνα της Λαμίας αλλά χωρίς φορτσάρει τη νίκησε με 3-0. Πρώτο γκολ μετά την επιστροφή του στο «Καραϊσκάκη» για τον Γιάννη Φετφατζίδη!

Ο Γκερέρο που πέτυχε το 3ο γκολ στο πρωτάθλημα μετά από ωραίο συνδυασμό των Νάτχο και Φορτούνη, άνοιξε τον δρόμο της νίκης (3-0) που φέρνει τον Ολυμπιακό στους 30 πόντους.

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 37’ με τον Σισέ και καθάρισε το ματς με ένα ξέσπασμα στην επανάληψη, χάρη στα γκολ του Φετφατζίδη στο 46’ και του Ομάρ στο 51’, σε δύο φάσεις που προήλθαν από ωραίους συνδυασμούς.

Ο Μαρτίνς φρέσκαρε με τρεις αλλαγές σε σύγκριση με το ματς της Πέμπτης, την ενδεκάδα του και πήρε με ευκολία ένα ματς, βρίσκοντας πάνω απ’ όλα τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Με λάθη η διαιτησία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο που στο 17’ δεν καταλόγισε πέναλτι που έγινε στον Ομάρ από τον Καρυπίδη και σε πέναλτι που έγινε στο 39’ από τον Σισέ στον Μπερτόλιο, με τον παίκτη της Λαμίας να βλέπει και κάρτα.

Με αυτή τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για 7η αγωνιστική αήττητοι και πλησίασαν στο μείον πέντε τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας πίσω τους τον Ατρόμητο που έχει 28. Αρνητικό ρεκόρ για την Λαμία που έμεινε για 6η σερί αγωνιστική ημέρα χωρίς γκολ.

Το ματς

O Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με τρεις αλλαγές συγκριτικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Μίλαν, αφού έπαιξαν οι Μιράντα αντί του Βούκοβιτς, ο Μπουχαλάκης αντί του Καμαρά και ο Νάτχο αντί του Ποντένσε, με τον Φορτούνη να μετακινείται αριστερά.

 Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν από την εκκίνηση του ματς να πιέσουν ψηλά και να κλέψουν την μπάλα, ωστόσο είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίωρο να υπάρχει θέμα στην τελική πάσα.

Μοναδική άξια συζήτησης φάση στο πρώτο μισάωρο, μια φάση στην οποία δικαίως ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός, αφού ο Καρυπίδης κάνει τάκλιν στον Ομάρ, αλλά δεν βρίσκει μπάλα, μόνο πόδια, αλλά ο διαιτητής έδειξε κόρνερ.

Στο 32’ στη μοναδική φάση που ο Ολυμπιακός έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα της Λαμίας, έγινε το 1-0, όταν ο Νάτχο, έδωσε στον Φορτούνη, αφού διέσχισε το γήπεδο, ο αρχηγός των «ερυθρόλεκων» πάσαρε στον Γκερέρο που με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 37’ ο Σισέ, από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από δεξιά έκανε την κεφαλιά, για να βρει η μπάλα στο δοκάρι του Σαράνοφ και να στερηθεί έτσι, ένα δεύτερο γκολ στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός. Δύο λεπτά αργότερα ο Διαμαντόπουλος έκανε πάλι λάθος εκτίμηση, αυτή τη φορά, σε φάση που ο Μπερτόλιο δέχτηκε κλωτσιά στο πέλμα από τον Σισέ και αντί να δείξει πέναλτι, έδωσε κίτρινη στον παίκτη της Λαμίας!

Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς και μέχρι το 51’ τα είχε καταφέρει. Στο 46’ ήταν ο Φορτούνης που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Γκερέρο είδε την κεφαλιά του να κοντράρει και η μπάλα έφτασε στον Φετφατζίδη στο δεύτερο δοκάρι που με αριστερό σουτ έκανε το 2-0, βάζοντας τον Σαράνοφ στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 28χρονου Έλληνα άσου, μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Πέντε λεπτά μετά αφού η μπάλα άλλαξε από τα πόδια του Μπουχαλάκη, του Φορτούνη, ο Νάτχο σούταρε, ο Σαράνοφ απέκρουσε ασθενώς και ο Ομάρ από κοντά έγραψε το 3-0, σφραγίζοντας ένα ακόμα παιχνίδι με πολύ καλή απόδοση.

Από εκεί και μετά το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Σαράνοφ να επεμβαίνει εντυπωσιακά στο 60’ σε ωραία προσωπική προσπάθεια του Φορτούνη, ενώ στο 65’ ο Χοσέ Σα απάντησε με μια έξοχη απόκρουση σε ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Δημούτσου.

Ο Μαρτίνς φρέσκαρε την ομάδα, φέρνοντας στο ματς τον Τσιμίκα αντί του Κούτρη και λίγο μετά τον Βρουσάι αντί του Φετφατζίδη. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ στο τελευταίο εικοσάλεπτο με το 3-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο Νάτχο έχασε την ευκαιρία στο 90+3’ να σκοράρει κι εκείνος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Ολυμπιακού να στήσουν ένα ακόμα πανηγυρικό πάρτι με τους οπαδούς τους, μετά το φινάλε του ματς.

Οι συνθέσεις:

Oλυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης (68’ Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Φετφατζίδης (77’ Βρουσάι), Γκερέρο (86’ Μάνος), Φορτούνης

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιαννιώτης, Καμαρά, Βούκοβιτς, Τοροσίδης

Λαμία: Σαράνοφ, Βάντερσον, Καρυπίδης, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Επστάιν (77’ Καραγκούνης), Μπερτόλιο (64’ Μπουλούλης), Βασιλαντωνόπουλος, Καραμάνος (70’ Τσούκαλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μελίσσας, ΚαΑναστασιάδης, Ρόμανιτς, Ασίγκμπα

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr