Europa League: Ιστορική πρόκριση ο Ολυμπιακός.Έστειλε «σπίτι» τη Μίλαν

Ο Ολυμπιακός έστειλε... σπίτι της τη Μίλαν, επικρατώντας με σκορ 3-1 των «ροσονέρι», και πέρασε στους «32» του Europa League γράφοντας μία από τις σπουδαιότερες σελίδες στην ιστορία του. 

Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας τους, επικρατώντας τελικά με τον... δύσκολο τρόπο (3-1) και έστειλαν... σπίτι της την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο που αποκλείστηκε για πρώτη φορά από όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 1999/2000! Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, θα είναι η μοναδική ελληνική που συνεχίζει στο θεσμό και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους «32» του Europa League στην κλήρωση της Δευτέρας (17/12). 

Όλη η ιστορία του ματς γράφτηκε στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 60' ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 69' με αυτογκόλ του Ζαπάτα που προήλθε από σουτ του Γκιγέρμε, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0! Η Μίλαν αντέδρασε άμεσα, καθώς στο 71' ο Ζαπάτα με... κάποιο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλχάνογλου, αλλά την τελευταία κουβέντα την είχαν οι «ερυθρόλευκοι». 

Ο Αμπάτε έκανε το πέναλτι, αφού μάρκαρε αντικανονικά τον Τοροσίδη και ο Φορτούνης στο 81' «έγραψε» το 3-1, που αποδείχθηκε και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. 

πηγή: sport-fm