Τρίτη διοργάνωση από το 2021 η UEFA

Στην εποχή που οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις των συλλόγων ήταν τρεις (Κύπελλο Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων και ΟΥΕΦΑ), επιστρέφει η UEFA. Μόνο που η τρίτη διοργάνωση θα λέγεται Europa League 2 και θα κάνει την εμφάνισή της το 2021.

Αυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στη νέα διοργάνωση θα μετέχουν 32 ομάδες, οι οποίες θα χωρίζονται σε 8 ομίλους. 

Οι πρώτες των ομίλων θα προκρίνονται στην επόμενη φάση, ενώ οι οκτώ δεύτερες θα δίνουν διπλό «νοκ-άουτ» αγώνα με τις οκτώ ομάδες, που θα έχουν πάρει την τρίτη θέση στην φάση των ομίλων του Europa League. 

Από εκεί και πέρα, θα προχωρούν οι ομάδες με διπλούς αγώνες έως τον τελικό και η κάτοχος του τροπαίου θα μετέχει την επόμενη σεζόν απ’ ευθείας στους ομίλους του Europa League. 

Επίσης, από το 2021 θα υπάρξει μία αλλαγή και στις άλλες δύο διοργανώσεις, καθώς οι ομάδες που θα τερματίζουν τρίτες στους ομίλους του Champions League, θα μετακινούνται στο Europa League, όπου θα αντιμετωπίζουν σε διπλές αναμετρήσεις αυτές που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους.