Κλείσιμο

Ο Πόνσε έδιωξε το άγχος, ο Λιβάγια το «καθάρισε» και η ΑΕΚ επέστρεψε!

Επιστροφή στις νίκες με κάθε κόστος και τελικά ο στόχος επετεύχθη χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα δράματα, σε ένα ΟΑΚΑ που ήταν αρκετά... παγωμένο, μετά τον αποτυχημένο Νοέμβριο της «Ένωσης».

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε 2-0 των Ακριτών (οι οποίοι κατέγραψαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους), με το γκολ του Πόνσε μόλις στο 8' να αλλάζει τα δεδομένα της αναμέτρησης και τον Λιβάγια να μπαίνει στο παιχνίδι στο 64', ανεβάζοντας επίπεδο την ομάδα του, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ στο 90' με υπέροχο τελείωμα απέναντι στον Ζίβκοβιτς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ξάνθη κατάφερε να βγάλει μόλις μία καλή ευκαιρία στο ματς με τον Μπάρκα να φωνάζει «παρών» στο σουτ του Μπρίτο στο 59', ενώ η ΑΕΚ από το 68' και μετά δημιούργησε τουλάχιστον τέσσερις ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με κοινό παρανομαστή τον Λιβάγια, που είχε και δοκάρι στο 70'.

Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τους 20 βαθμούς (4η θέση), επιστρέφοντας στα θετικά αποτέλεσμα μετά τις 28/10 και η Ξάνθη παραμένει στους 18 (7η θέση), έχοντας την επόμενη αγωνιστική ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια.

Το ματς


Το ζητούμενο σε τέτοιου είδους εντός έδρας ματς για το φαβορί είναι το γρήγορο γκολ και είναι το στοιχείο που ζητούν κατά κανόνα οι προπονητές, οπότε ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την τροπή που πήρε το ματς. Έχοντας προλάβει μόλις στο 6’ να έχει την πρώτη της καλή ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Γαλανόπουλου, η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει δύο λεπτά αργότερα, με δράστη τον Πόνσε.

Η άμυνα των Ακριτών έδειξε μεγάλη ολιγωρία σε στατική φάση των γηπεδούχων, ο Κλωναρίδης τέλειωσε τη φάση όπως-όπως και δικαιώθηκε, αφού από την κόντρα στα σώματα και συγκεκριμένα του Οκάν, ευνοήθηκε ο Αργεντινός επιθετικός που τη βρήκε ακριβώς μπροστά σε κενή εστία και δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Η ΑΕΚ μπορεί να διατηρούσε ψηλά τις γραμμές της στο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη το ζητούμενο που ήταν το γκολ, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχε σταματήσει να γίνεται επικίνδυνη τουλάχιστον μέσω δημιουργίας δικού της παιχνιδιού. Ωστόσο, οι αμυνόμενοι των φιλοξενούμενων έδινε δώρα, όπως αυτό στο 27’, με τον Αλμέιδα να δίνει ουσιαστικά την μπάλα στον Μάνταλο, αυτός βρήκε τον Πόνσε που όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ, με αποτέλεσμα το πλασέ του να είναι από εύκολη γωνία για να αποκρούσει ο Ζίβκοβιτς.

Ανάλογη ήταν η φάση του 33’, με τον Καμαρά να κάνει αυτή τη φορά το λάθος, αλλά ο Ζίβκοβιτς είχε εύκολη δουλειά στο σουτ του Κλωναρίδη που διένυσε ανενόχλητος το γήπεδο από τη μεσαία γραμμή, μέχρι τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης.
Πηγή:ΣΠΟΡ ΦΜ
Πηγή: ΣΠΟΡ ΦΜ