Κλείσιμο

Η Μπενφίκα έβαλε τέλος στο όνειρο του ΠΑΟΚ για σεντόνι

Η Μπενφίκα αξιοποίησε τα λάθη του ΠΑΟΚ μετά το 1-0 του Πρίγιοβιτς και με επιβλητικό τρόπο (1-4) προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League μέσα στην Τούμπα.

Οι «αετοί» της Λισσαβώνας εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα λάθη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το πολύ γρήγορο (13’) 1-0 του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, κατάφεραν να επιβληθούν στη γεμάτη Τούμπα με 4-1 και φυσικά εξασφάλισαν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, στέλνοντας τους Θεσσαλονικείς στο Europa League. 

Κρίσιμο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού ήταν από το 20’ μέχρι το 26’, όταν ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ φτηνά το προβάδισμά του. Αρχικά, η κεφαλιά του Ζαρντέλ (τον έχασε ο Βαρέλα) από κόρνερ του Πίτσι (20’) και στη συνέχεια το τραγικό λάθος του Πασχαλάκη (24’) που οδήγησε το πέναλτι πάνω στον Σέρβι (σκόρερ από τη βούλα ο Σάλβιο στο 26’), έφερε την πλήρη ανατροπή από τους «αετούς», καταφέρνοντας να ελέγξουν πλήρως το υπόλοιπο της αναμέτρησης. 

Τη χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ έριξε ο Πίτσι στο 39’, όταν υποδέχθηκε την μπάλα από τον Σέρβι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ διαμόρφωσε το 1-3. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τη νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάλβιο στο 50’ από κράτημα του Βαρέλα στον Ζαρντέλ. 
Πλέον, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό του ταξίδι στους ομίλους του Europa League.

Πηγή: sport-fm
Πηγή: skai.gr