Στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ξανά στην elit του Champions League, καθώς με οδηγό το 2-1 της περασμένης εβδομάδας, παραχώρησε ισοπαλία κόντρα στη Βίντι στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς των play offs. Η ΑΕΚ θα βρεθεί στην κλήρωση της Πέμπτης για τους ομίλους του Champions League. 

Η πρωταθλήτρια Eλλάδος αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βίντι σε ματς-θρίλερ που έγινε στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της 2-1 στον πρώτο αγώνα. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Μάνταλος στο 48΄, ενώ ισοφάρισε ο Νεγκό στο 57΄. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΚ λόγω αποβολής του Λόπες στο 80΄.

Οι συνθήκες του πρώτου αγώνα που άλλαξαν αντιδιαμετρικά μετά την αποβολή του Χούστι, ίσχυσαν σε απόλυτο βαθμό στη ρεβάνς. Ενας πολύ δυνατός αντίπαλος στον ανασταλτικό τομέα, τη στιγμή που η Ενωση είχε σοβαρά προβλήματα στις πτέρυγες λόγω απουσιών. Το... απρόοπτο αποφεύχθηκε στο 30΄ χάρη σε μία φανταστική απόκρουση του Βασίλη Μπάρκα σε απευθείας φάουλ του Λάζοβιτς. 

Με εξαίρεση τις ατομικές προσπάθειες του Λιβάγια, που ήταν και απόψε εξαιρετικός, η Βίντι έδειχνε να έχει φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Όμως τα πάντα άλλαξαν μόλις 65 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου.

Σε μια φάση χαμηλής επικινδυνότητας, ο Φιόλα έσπρωξε τον Λόπες στην περιοχή. Πέναλτι το οποίο καταλόγισε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μαρτσίνιακ και εκτέλεσε εύστοχα ο Πέτρος Μάνταλος στο 48΄. 

Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα... Μόλις εννέα λεπτά αργότερα, η πόρτα της πρόκρισης -που μέχρι τότε έμοιαζε κλειδωμένη- έγινε ξανά ορθάνοιχτη. Από κάθετη πάσα του Φιόλα ο Νεγκό εκμεταλλεύτηκε κακή τοποθέτηση των αμυντικών της ΑΕΚ και βεβιασμένη έξοδο του Μπάρκα και ισοφάρισε στο 58΄.

Τα πράγματα άρχισαν να «στραβώνουν» επικίνδυνα για την ΑΕΚ, καθώς η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας απέκτησε το «πάνω χέρι» και απείλησε άμεσα με το Νεγκό στο 68΄ (άουτ) και με τους Σέποβιτς (71΄), Λάζοβιτς (82΄) όπου ο Μπάρκας κράτησε το όνειρο ζωντανό με εξαιρετικές επεμβάσεις. Η αποβολή του Ελντερ Λόπες που χτύπησε το Νεγκό εκτός φάσης στο 80΄ σήμαινε ότι οι 30.000 φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ δεν θα γλύτωναν το καρδιοχτύπι. 

Οι τελευταίες στιγμές του αγώνα έμοιαζαν με αιωνιότητα. Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων κύλησαν βασανιστικά και θα νόμιζε κανείς ότι ένας τεράστιος στεναγμός ανακούφισης βγήκε από 30.000 στόματα όταν ο διαιτητής σφύριξε τρεις φορές. 

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην ευρωπαϊκή ελίτ, έχοντας διανύσει σε χρόνο-ρεκόρ την απόσταση από την Γ΄ εθνική του ελληνικού πρωταθλήματος, μόλις μέσα σε 5 χρόνια.
Πηγή: skai.gr