Κλείσιμο

Ελλαδάρα, ομαδάρα: Στην κορυφή του κόσμου οι Έφηβοι στο πόλο

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Εθνική Εφήβων στο πόλο.

Οι παίχτες του Δημήτρη Κραβαρίτη επικράτησαν της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό και σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ελλάδα κερδίζει την πρώτη θέση παγκοσμίως στο πόλο σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία στους άνδρες. Ο θρίαμβος των Εφήβων έρχεται ένα χρόνο μετά το χρυσό στην ίδια διοργάνωση από τους Νέους.

Η ελληνική ομάδα μπήκε αποφασισμένη στην πισίνα και προηγήθηκε με 3-1, όμως οι Ισπανοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ισοφάρισαν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος αποδείχτηκε καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς η Εθνική πέτυχε επιμέρους σκορ 4-1 και πήρε τα ηνία του τελικού.

Οι Ίβηρες προσπάθησαν να ανατρέψουν το ελληνικό προβάδισμα, κερδίζοντας και τα δύο οκτάλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου, κατά το οποίο η Εθνική πέτυχε μόνο δύο τέρματα.

Όμως αυτό δεν αρκούσε, και το τελικό σκορ 9-8 έστειλε την Ελλάδα στην κορυφή, με τον εθνικό ύμνο να ηχεί στο Σομπαθέλι.

Κορυφαίος σκόρερ για την ελληνική ομάδα αναδείχτηκε ο Καλογερόπουλος. με τρία τέρματα, ενώ από ένα γκολ για την «πολυφωνική» ελληνική ορχήστρα πέτυχαν Γραμματικός, Παπανικολάου, Δήμου, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Μπραΐμης.

Στην άλλη πλευρά ο Σαναχούγια φάνταζε ασταμάτητος, με έξι γκολ.

Συγχαρητήρια έδωσαν στους νεαρούς αθλητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολιτικοί αρχηγοί.

Πρόκειται για την δεύτερη νίκη-θρίαμβο για την ελληνική ομάδα σε διάστημα 24 ωρών, καθώς χθες επικράτησε της Σερβίας στον ημιτελικό ανατρέποντας τα προγνωστικά.

Οι Ισπανοί είχαν φτάσει στον μεγάλο τελικό επικρατώντας της διοργανώτριας Ουγγαρίας με 12-11. Η Ελλάδα είχε κερδίσει τους Ούγγρους στην φάση των ομίλων, με 15-12.
Πηγή: skai.gr